Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Žena nazrela do záhrady susedov, ostala zdesená: Tento pohľad zažiť naozaj nechcela

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Nemenovaná užívateľka sa vo svojom príspevku na portáli Mumsnet podelila so zarážajúcim zistením. Keď nazrela susedom do záhrady, uvidela tam čerstvý hrob. Akokoľvek bol ale tento objav nezvyčajný a nepríjemný, všetko je v súlade so zákonom a ona musí rešpektovať rozhodnutie svojich susedov.

Žena uviedla, že býva vedľa dvoch bratov v strednom veku. Donedávna s nimi žila aj ich matka, ale nedávno zomrela a minulý týždeň mala pohreb. "A ja som práve zistila, že jej synovia ju pochovali doma v záhrade," píše na stránke. 

Mladík mal podozrenie, že vedľa neho žije sused monštrum: Keď zistil, čo je zač, prišlo mu zle

Túto skúsenosť označila za minimálne zvláštnu a spýtala sa užívateľov, či je niečo také vôbec možné a legálne. Okolo témy sa rozvinula búrlivá diskusia, vďaka ktorej sa mnohí dozvedeli, že konanie susedov nebolo protizákonné. Ak chcete pochovať milovaného človeka v záhrade, môžete to urobiť. V Británii totiž ešte stále platí Zákon o pochovávaní z roku 1880. Podľa neho môžu byť zosnulí pochovaní aj v záhrade, ak majú pozostalí všetky potrebné dokumenty. 

Žena nazrela do záhrady
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Ide najmä o súhlas od miestneho úradu, ktorý umožní pochovanie. Telo totiž spadá do kategórie tzv. "klinického odpadu" a stačí, ak je výber miesta posledného odpočinku v súlade so Zákonom o kontrole znečistenia z roku 1974 a so Zákonom o ochrane životného prostredia z roku 1990. Zvyčajne pochovanie uskutočňuje licencovaný prevádzkovateľ, ale miestny orgán môže urobiť výnimku. Takže ak bude Britov pohľad na hrob v záhrade susedov akokoľvek desiť a šokovať, musia ich rozhodnutie akceptovať.

Viac o téme: PohrebHrob
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu