Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Mladík mal podozrenie, že vedľa neho žije sused monštrum: Keď zistil, čo je zač, prišlo mu zle

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN - Thomas Goodall z anglického grófstva nemohol uveriť, že mu polícia zatajila závažný fakt o jeho susedovi. Išlo totiž o pedofila, ktorý z vedľajšieho dvora fotografoval jeho deti. V tom čase čakal na súdny proces za sexuálne obťažovanie maloletej osoby. Nahnevaný muž sa preto rozhodol postaviť vysoký plot.

Polícia Goodallovi zatajila informáciu o súdnom procese jeho suseda Dennisa Laveryho, ktorý je podľa všetkého pedofil. V čase zistenia ho čakal súd pre obťažovanie dieťaťa. Šokujúcu pravdu o susedovi sa Thomas dozvedel až z lokálnych novín, v ktorých sa písalo, že súd Laverymu minulý mesiac naparil štyri roky vo väzení.

Mladík mal podozrenie, že
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Ešte predtým, ako to zistil, sa Goodall na úchylného suseda opakovane sťažoval, pretože neustále čumel na jeho deti - dvojročného Archieho a osemročnú Oliviu. Napokon sa rozhodol na svojom pozemku postaviť obrovský plot. "Moje deti boli len pár metrov od páchateľa sexuálnych zvráteností. Mali sme o tom byť informovaní," rozhorčuje sa Thomas. 

Mladík mal podozrenie, že
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Po súdnom konaní sa napokon ukázalo, že Lavery bol uväznený na dvanásť rokov už v roku 2008. Vtedy opakovane znásilnil mladú ženu. Na Goodallovcov sa zameral po predčasnom prepustení z väzenia. Zo svojho domu si Archieho a Oliviu fotografoval. Jedna zo susediacich rodín bývajúca na rovnakej ulici dokonca urýchlene predala svoj dom za extrémne nízku sumu, pretože bola z tesnej blízkosti zločinca zúfalá. "Nemali sme s ním nič iné než problémy," dodáva Goodall.

FOTO Vystrašený muž volal okamžite pomoc: Keď uvidel, čo má v záhrade, chytila ho panika

Polícia sa bráni a tvrdí, že nemá právo prezrádzať druhým osobám informácie o páchateľoch. V dôsledku tohto prípadu však zvažuje, že v podobným situáciách bude informovať potenciálne obete o trestnej minulosti páchateľa.

Viac o téme: úchylPedofil
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu