Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Desivé správy o Lukašenkovom zdravotnom stave: Omdlel a všade krvácal! Lekári šokovali detailmi kolapsu

Bieloruský prezident Alexandr Lukašenko Zobraziť galériu (2)
Bieloruský prezident Alexandr Lukašenko (Zdroj: SITA/Nikolay Petrov/BelTA Pool Photo via AP)

MINSK - Ako je na tom po zdravotnej stránke kamarát Vladimíra Putina Alexander Lukašenko? Keď bol bieloruský prezident na návšteve Moskvy, potreboval urgentnú zdravotnú starostlivosť, tvrdia zasvätené zdroje z Kremľa.

Po tom, ako bol Vladimír Putin niekoľko mesiacov konfrontovaný so správami o svojom zdravotnom stave, v poslednom čase vzrástol záujem médií o stav Putinovho priateľa Alexandra Lukašenka. Tak ako o šéfovi Kremľa Putinovi, aj o jeho zdravotnom stave teraz koluje množstvo fám.

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 466 (Zdroj: Facebook/General Staff of Armed Forces of Ukraine)

Britský Daily Mail uvádza, že bieloruský prezident skolaboval po nedávnej návšteve Vladimíra Putina v Moskve. Podľa informácií 68-ročný muž omdlel a „všade krvácal“. Opozičný politik Valerij Cepkalo tvrdí, že vláda tento incident zámerne zatajila.

Cepkalo tvrdí, že podrobnosti o stave Alexandra Lukašenka sa dozvedel od lekárov z kremeľskej nemocnice, ktorých v noci privolali na kliniku, aby ošetrili bieloruského prezidenta. Podľa nich bieloruský vodca trpí vážnym genetickým kardiovaskulárnym ochorením a je nevyliečiteľne chorý. Ďalšia „recidíva" je mimoriadne pravdepodobná. Podľa ruského opozičného politika dostal Lukašenko v kremeľskej nemocnici transfúziu krvi a krv mu vyčistili, aby sa predišlo zrazeninám.

Ruský prezident Vladimir Putin a bieloruský prezident Alexander Lukašenko
Zobraziť galériu (2)
Ruský prezident Vladimir Putin a bieloruský prezident Alexander Lukašenko  (Zdroj: TASR/Vyacheslav Viktorov, Roscongress Foundation via AP)

Podľa Cepkala povedie choroba Alexandra Lukašenka ku krvácaniu do všetkých orgánov. „Prejavuje sa to aj navonok, na tele a dá sa potlačiť len hormonálnou terapiou,“ povedal. "Choroba sa vyvíja, nie sú prostriedky, ako ju zastaviť. Neviem povedať, ako dlho môže trvať. Môže sa to stať v priebehu budúceho mesiaca alebo možno týždňov. Zopakujem to: moje informácie pochádzajú od lekárov, ktorých v noci prebudili,“ ubezpečuje Cepkalo.

Lukašenkov kolaps vraj bol druhým v priebehu jedného mesiaca. Po tom, ako náhle opustil Moskvu počas dňa víťazstva a údajne odišiel z Kremľa v sanitke, okamžite sa šírili fámy, že Putinovho priateľa otrávili.

Viac o téme: ChorobaLekáriBieloruskoAlexandr Lukašenko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu