Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Lekár roky tajil pacientke šokujúcu diagnózu: Mohol zabudnúť na rakovinu? K nálezu sa žena dostala len náhodou

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KOLÍN NAD RÝNOM - Žena z Kolína nad Rýnom sa dozvedela šokujúcu diagnózu – má rakovinu pľúc. Ešte šokujúcejšie je, že jej diagnózu mohli oznámiť o dva roky skôr.

Birgit W. (59) z Kolína nad Rýnom si kvôli lekárovi musela prejsť peklom. Informuje o tom nemecká televízia RTL. Vraj jej zabudol povedať výsledok životne dôležitého testu.

Lekár Szalay o urgentnom príjme v Malackách: Urgentnému príjmu pomôžeme do konca leta, od septembra snáď pomôže Nemocnica Bory, ktorá ale zatiaľ nemá zmluvu so štátnou poisťovňou (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Všetko sa to začalo v decembri 2019. Birgit W. ochorela a mala podozrenie na zápal pľúc. Lekár ju vyšetril a poslal k rádiológovi. Potom jej však nič nepovedal. Pre pacientku to znamenalo, že všetko je v poriadku a nemusí sa báť.

Choroba ju však sužovala aj naďalej. Takmer po dvoch rokoch znovu cítila bolesť pri dýchaní. Opäť navštívila svojho lekára. Namiesto pľúc tentoraz diagnostikoval problémy s chrbtom. Predpísané terapie však boli neúspešné. Birgit žiadala svojho lekára, aby si vypočul jej pľúca. On to odmietal.

Zabudol lekár na nález?

O niekoľko mesiacov prišiel šok. Birgit sa dozvedela, že má rakovinu pľúc. „Až teraz si 59-ročná žena spomenula, že jej v decembri 2019 robili röntgen v rádiologickom ústave,“ píše RTL. Vyžiadala si správu a hneď všetko pochopila. Už vtedy sa jej na pľúcach objavil obrovský tieň. Ten sa spomína aj v iných dokumentoch z tej doby. Žena z Kolína nad Rýnom sa teraz domnieva, že dôležitý nález jej lekár zabudol povedať. Teraz sa radí s právnikmi.

Birgit W. mala šťastie v nešťastí: Jej rakovinu pľúc možno napriek neskorej diagnóze dobre liečiť. Hrôzostrašný zážitok jej však zostal.

Viac o téme: Rakovina pľúcDiagnózaPacientkaNemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu