Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Nešťastie v štáte Mississippi: Po tornáde prišlo o život najmenej sedem ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ROLLING FORK - Vidiek amerického štátu Mississippi zasiahlo v noci z piatku na sobotu tornádo, ktoré spôsobilo zranenia a rozsiahle materiálne škody, vrátane prerušenia dodávok elektrickej energie v dôsledku strhnutého vedenia, informovala v sobotu agentúra AP.

aktualizované 12:20 Najmenej 19 ľudí prišlo o život v americkom štáte Mississippi, ktorý v noci z piatka na sobotu zasiahlo tornádo a silné búrky. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP a webovej stránky stanice ABC.

Trinásť ľudí zahynulo v okrese Sharkey, uviedli tamojšie súdne úrady. V okrese Carroll hlásili tri obete, ďalšie dve v okrese Monroe a jedna osoba prišla o život v okrese Humphreys.Úrad pre mimoriadne situácie v Mississippi (MEMA) uviedol, že v okresoch Sharkey a Humphreys pokračuje pátranie i záchranné operácie. MEMA takisto vydal varovania pre viaceré okresy.

aktualizované 8:08 Najmenej sedem ľudí prišlo o život v americkom štáte Mississippi, ktorý v noci z piatka na sobotu zasiahlo tornádo. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AP.

Americká Národná meteorologická služba (NWS) uviedla, že tornádo spôsobilo škody v Mississippi a pokračovalo na severovýchod k štátu Alabama. V Mississippi hlásili poškodené budovy a výpadky elektrickej energie. Súdne úrady v tomto štáte uviedli, že o život prišlo najmenej sedem ľudí.

Meteorologická služba vydala varovanie a vyzvala ľudí, aby sa chránili. Letiace trosky môžu byť podľa jej vyjadrení smrtiace pre osoby, ktoré nezostanú v úkrytoch. Guvernér Mississippi Tate Reeves na Twitteri oznámil, že úrady zmobilizovali zdravotnú pomoc. Pátracie a záchranné práce podľa jeho vyjadrení pokračujú.

Vyčíňajúci živel sprevádza intenzívne krupobitie

Meteorológovia v meste Jackson potvrdili prítomnosť tornáda, pričom viaceré mestá v regióne hlásia materiálne škody. Úradujúci starosta Rolling Fork Eldridge Walker vyhlásil, že jeho mesto je bez elektrickej energie. Záchranári sa snažia odviezť zranených do nemocníc, ale starosta zatiaľ nevedel upresniť koľko ľudí potrebuje lekársku pomoc.

Miestny úrad šerifa hlási úniky plynu a prípady občanov, ktorí uviazli v troskách svojich príbytkov. Niektorí príslušníci policajného zboru sú nezvestní. Agentúra pre krízové situácie v Mississippi otvorila pre občanov viaceré útočiská pred búrkami.

Viac o téme: PočasieTornádoŠkodyKrupobitieNeštastieUSAMississippiRolling fork
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu