Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Tornádo v Arkansase má tri obete, v Illinois sa prepadla strecha divadla

Tornáda sa prehnali cez šesť štátov USA Zobraziť galériu (2)
Tornáda sa prehnali cez šesť štátov USA (Zdroj: SITA/Greg Eans/The Messenger-Inquirer via AP)

WASHINGTON – Tri obete na životoch a desiatky zranených si vyžiadalo veľké tornádo, ktoré v piatok zasiahlo americký štát Arkansas. V meste Belvidere v štáte Illinois spôsobila silná búrka zrútenie strechy divadla, v ktorom prebiehal koncert a nachádzalo sa tam vyše 200 ľudí. Počas tohto incidentu prišla o život jedna osoba a 28 ďalších utrpelo zranenia. TASR správu prevzala z agentúry FP.

Guvernérka Arkansasu Sarah Huckabeeová Sandersová spresnila, že dve osoby zahynuli v meste Wynne a jednu obeť potvrdil zástupca okresu Pulaski. Starosta štátneho hlavného mesta Little Rock Frank Scott mladší oznámil, že do tamojších nemocníc bolo prevezených takmer 30 ľudí.

Tornádo sa prehnalo cez šesť štátov USA

Americké Stredisko pre predpoveď búrok (SPC) hlásilo 43 incidentov spôsobených tornádami v šiestich štátoch USA. Americká Národná meteorologická služba (NWS) vydala varovania pred tornádami pre časti okolitých štátov Tennessee, Illinois a Iowa, ako aj pre niektoré oblasti Indiany, Kentucky a Ohia. V meste Covington v Tennessee ošetrili v nemocnici v dôsledku tornáda piatich ľudí. V mestečku Sullivan v Indiane bolo značne poškodených viacero domov, uviedol tamojší starosta Clint Lamb.

Následky tornáda v Mississippi
Zobraziť galériu (2)
Následky tornáda v Mississippi  (Zdroj: SITA/AP Photo/Rogelio Solis)

Stanica CNN píše, že bez elektriny zostalo v piatok večer podľa portálu Poweroutage.us takmer 300.000 odberateľov v strednej časti USA. Najviac obyvateľov zostalo bez prúdu v štáte Illinois (100.000), v Arkansase hlásili výpadok v 69.000 domácnostiach. V Spojených štátoch sú tornáda častým javom najmä v centrálnej a južnej časti krajiny, píše AFP. Minulý týždeň si ničivé tornádo vyžiadalo najmenej 25 životov v štáte Mississippi.

Viac o téme: DivadloTornádoIllinoisArkansas
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu