Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Skúsený potápač sa chcel pokochať pohľadom na gigantického žraloka: Len tesne unikol jeho čeľustiam

Jimi Partington mal poriadnu dávku šťastia. Zobraziť galériu (3)
Jimi Partington mal poriadnu dávku šťastia. (Zdroj: Instagram/Jimi Partington, YouTube/CNN)

SILVER SPRING - Skúsený potápač Jimi Partington sa zoči-voči stretol s obrovským bielym žralokom. Video ukazuje, že žralok poškodil klietku, v ktorej muž sedel, a to ho prinútilo plávať ako o život. Pri strete s takýmto monštrom by spanikáril asi aj ten najväčší flegmatik.

Po spustení klietky pod hladinu sa Jimi pozerá dolu do krištáľovo čistej vody a sleduje 16-metrového žraloka, ktorý sa k nemu opakovane približuje. Keď následne narazí na plexisklo, potápača vyhodilo von z klietky do otvorených vôd. V napínavom videu z roku 2020 sa opakovane pokúša dostať sa naspäť do boxu, než to vzdá a zúfalo prepláva na susediacu loď, píše meaww.com

Útok medveďa v regióne Poľana (archívne video) 

Útok medveďa v regióne Poľana (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

V rozhovore pre CNN Jeff Kurr, producent televíznej relácie Shark Week na Discovery, povedal: "Nikdy predtým som nevidel niečo také strašné počas mojich 32 rokov na Shark Week a je tiež neuveriteľné, že Jimi neutrpel ani škrabanec. Zachytili sme to na kameru a mysleli sme si, že je mŕtvy. Žralok vyzeral, že sa chystá na útok, ktorý sa nedá prežiť." 

Skúsený potápač sa chcel
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube/CNN)

"Pripravovali sme sa tri roky a nemôžem sa dočkať, kedy všetci uvidíte moju neuveriteľnú cestu, vrátane tej najbližšej vzdialenosti, na akú som sa kedy k veľkému bielemu žralokovi priblížil. Ďakujem ešte raz všetkým, ktorí mi pomohli dostať sa sem po tom všetkom, čo sa stalo, všetci moji priatelia a rodina ma neskutočne podporovali a za to som veľmi vďačný," doplnil Partington na svojom Instagrame. 

Viac o téme: PotápačŽralokútok Jimi Partington
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu