Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Muž plával v mori, keď na neho zaútočil žralok: Lekári zistili, že mu predátor zachránil život

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SACRAMENTO - Eugene Finney (46) ako zázrakom vyviazol z útoku žraloka v Kalifornii len s ľahkými zraneniami. Okrem zranení spôsobených morskou šelmou ale v nemocnici lekári v jeho tele objavili aj zhubný nádor. Dá sa tak povedať, že atak predátora mu zachránil život.

Finney plával v Pacifiku neďaleko pláže Huntington Beach v Kalifornii, keď zrazu zozadu pocítil náraz obrovskej sily: "Bolo to, ako keby do mňa narazil fúrik plný tehál. Nikdy som necítil takú extrémnu bolesť." Podarilo sa mu dostať sa na pláž, kde zistil, že na chrbte má len pár menších rán. Keďže mal však problémy s dýchaním a silné bolesti na hrudníku, priateľka ho odviezla do nemocnice.

 

A man visiting Huntington Beach with his family believes his encounter with a shark may have actually saved his...

Posted by KTLA 5 News on Friday, October 9, 2015

Lekár na pohotovosti preventívne vykonal počítačovú tomografiu v oblasti žalúdka a chrbta. Zistilo sa, že pacient utrpel ťažkú ​​pomliaždeninu chrbta a zlomené rebro v dôsledku útoku žraloka, ale tieto zranenia neboli život ohrozujúce. Horší bol čierny tieň, ktorý doktor zbadal pri pohľade na sken mužovej obličky. Ukázalo sa, že ide o obzvlášť agresívnu formu rakoviny v počiatočnom štádiu. Chirurgovia museli Eugenovi odobrať štvrtinu obličky, píše nypost.com.

Muž plával v mori,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

To bolo pred siedmimi rokmi. Finney sa medzičasom úplne uzdravil a v jeho tele niet po nádore ani stopy. Jeho lekári sú si istí jednou vecou; keby na neho v roku 2015 nezaútočil žralok, 46-ročný muž  by už teraz s najväčšou pravdepodobnosťou nežil.

Viac o téme: ŽralokRakovinaObličkaNádorútok Eugene Finney
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu