Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Otrasná smrť v Tesle: Päťnásobný otec zhorel, vo vnútri ho zamkli elektrické dvere!

Omar Awan zhorel po náraze vo svojej Tesle Zobraziť galériu (2)
Omar Awan zhorel po náraze vo svojej Tesle (Zdroj: YouTube/CBS Miami)

MIAMI - Otec piatich detí Omar Awan mohol byť zachránený z horiaceho auta Tesla Model S, ale polícii sa po nehode nepodarilo otvoriť elektrické dvere, tvrdí žaloba. Podľa správy súdneho lekára muž zomrel na popáleniny a vdýchnutie toxických výparov, nie na následky nárazu. 

Omar Awan, ktorý pracoval ako lekár, zomrel, keď ho polícia nedokázala vyslobodiť z jeho auta po tom, čo vo februári 2019 havarovalo vo floridskom okrese Broward. Žaloba, ktorú podala jeho manželka Liliana, tvrdí, že Tesla je vinná za chybný dizajn Modelu S, čo údajne zabránilo polícii v záchrane jej manžela. Napriek tomu, že Tesla vinu odmieta, policajná správa podaná dôstojníkom, ktorý nehodu vyšetroval, tiež poukazuje na poruchu kľučiek dverí.

Policajt pre NBC 6 povedal, že hoci sa aerodynamické kľučky Modelu S majú automaticky vysunúť v prípade havárie a spoľahlivo fungovať pri menších až stredne ťažkých nehodách, pri tejto nehode sa tak nestalo. Kľučky sú elektronické a nefungovali by, ak by sa vo vozidle náhle prerušilo napájanie. "Policajti nedokázali rozbiť okno kvôli plameňom. Na mieste je mechanická záloha, ku ktorej je možný prístup iba zvnútra vozidla, a preto spoločnosť poskytuje školenie pre záchranárov, aby rozbili okno a otvorili vozidlo zvnútra, píše sa v správe. 

Vdova po Omarovi Awanovi
Zobraziť galériu (2)
Vdova po Omarovi Awanovi  (Zdroj: YouTube/CBS Miami)

Súdny lekár neskôr objasnil, že 48-ročný vodič zomrel na vdýchnutie dymu a popáleniny, nie v dôsledku samotného incidentu, ktorý viedol k tomu, že zostal uväznený vo svojej Tesle. "Mohol byť zachránený. Mohol tu byť. Mohol byť s nami, so svojimi deťmi. Chcem s ľuďmi zatriasť a povedať: 'Počúvajte, tieto futuristické autá majú výhody, ale majú aj vysoké, vysoké riziká a áno, smrť je jedno z nich," uviedla Omarova manželka tento týždeň na súde. 

V súdnych spisoch sa uvádza, že Awan mal podľa toxikologickej správy v sebe v čase nehody hladinu alkoholu nad zákonný limit. Firma Tesla poprela obvinenia z chybného dizajnu. Awan mal taktiež v čase nárazu prekročiť povolenú rýchlosť. 

Viac o téme: NehodaTesla
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu