Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Vodiča vydesil úkaz, ktorý zachytila jeho Tesla: Prechádzal cez cintorín, keď sa zrazu zjavil...

(Zdroj: TikTok/iam3dgar)

BAKERSFIELD - Vodič Tesly z Kalifornie zažil obrovský šok, keď jazdil po cintoríne a auto identifikovalo chodca na ceste. Nikto však na nej nestál. Podobnú skúsenosť zažil už minulý rok. Doposiaľ nie je známe, prečo sa mu na displeji zobrazila ikona s človekom, keď pred vozidlom nikto nestál.

Video na TikToku zachytáva, ako muž menom Edgar Osornia pomaly jazdí cez cintorín na Tesle. Počas jazdy sa na palubnej doske nepravidelne zobrazoval chodec na pravej strane, ktorý kráčal mnohými rôznymi smermi. Problém je, že na ceste vtedy nikto nebol. "Všetci duchovia dnes vyšli von," okomentoval mladík svoj príspevok. 

Nie je jasné, prečo na displeji auta blikala ikona človeka. Podobné video zverejnil Edgar vlani v októbri z rovnakého cintorína. "Myslím, že moja Tesla má šiesty zmysel," napísal vtedy. Niekoľko ľudí si robilo žarty z tajomnej postavy, ktorá sa objavila na palubnej doske. Iní sa snažili nájsť logické vysvetlenie. 

Aj keď na videu nie je jasné, ktorý model Tesly TikToker vlastní, v príručke k Modelu 3 sa uvádza, že funkcia asistencie pri predchádzaní kolíziám rozpozná chodcov na ceste. "Výstraha pred prednou zrážkou poskytuje vizuálne a zvukové výstrahy v situáciách, keď Model 3 zistí, že existuje vysoké riziko čelnej zrážky. Kamery a senzory spojené s varovaním pred prednou kolíziou sú navrhnuté tak, aby monitorovali približnú oblasť až 160 metrov vo vašej jazdnej dráhe," píše sa v príručke.

Viac o téme: DuchCintorínTesla
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu