Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Mamička odniesla dcéru (5) do súkromnej škôlky: O niekoľko hodín sa stalo niečo strašné

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BALCATTA - Rodičia sa pri tom, ako dovezú svoje deti do škôlky alebo jaslí, spoliehajú na to, že ich zverujú do správnych rúk. Takýto pocit mala aj mamička päťročného dievčaťa, keď ho nedávno nechala v jednom súkromnom centre. To však ešte netušila, že katastrofa nenechá na seba dlho čakať.

Len päťročné dievčatko sa tak, ako každý deň, hralo v detskom centre. Počas jednej z aktivít sa však stalo niečo, čo ho bude ešte dlho prenasledovať. Vystrekla totiž na neho horúca voda a spôsobila mu popáleniny druhého stupňa na hrudi, pravom predlaktí a menšie popáleniny na tvári, uvádza news.com.au. Poranenia boli tak vážne, že dieťa potrebovalo transplantáciu kože. 

Obrovská tragédia v americkom Chicagu: Len trojročný chlapček vypadol z paneláku, zraneniam podľahol

Celý prípad sa dostal až na súd. Ten v priebehu minulého týždňa rozhodol, že škôlka Gummi Bears Child Care Center na predmestí austrálskeho Perthu nedokázala zabezpečiť priestor pred akýmkoľvek nebezpečenstvom, ktoré by mohlo spôsobiť zranenie. "Učiteľka niesla veľký kovový hrniec s plastovou nádobou, v ktorej sa nachádzalo pol litra vriacej vody a plastelínu na hranie. Všetko chcela položiť do stredu hracieho stola, kde sedávajú deti. Hrniec jej však vykĺzol z rúk, narazil o stôl a vriaca voda ostriekala jedno z detí," zaznelo na súde. 

Mamička odniesla dcéru (5)
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Spoločnosť Gummi Bear dostala za tento incident pokutu vo výške 27 000 austrálskych dolárov (asi 24 000 eur). Riaditeľ zariadenia priznal, že hoci sú kontroly a bezpečnostné opatrenia súčasťou opatrení v materskej škole, žiadny pedagóg z nich ešte nebol otestovaný. Od incidentu sa opatrenia sprísnili. Deti sa podľa nich nemôžu dostať do kontaktu s tekutinou vyššej teploty ako 45 stupňov Celzia a pedagóg sa pri nástupe do zamestnania musí preukázať tým, že už má za sebou prax starostlivosti o dieťa. 

Mamička odniesla dcéru (5)
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Zástupkyňa generálneho riaditeľa tamojšieho ministerstva pre správu, spravodajstvo a reformu Catherine Stoddartová uviedla, že horúca voda by sa nikdy nemala používať pri činnostiach s deťmi. Na tento podnet centrum vypracovalo schválené aktivity, ktoré sú povolené pri styku s deťmi. 

Viac o téme: DieťaZranenieŠkôlkaPopáleniny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu