Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Francúzsko zatklo údajného člena komanda, ktoré zabilo novinára Chášukdžího

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

PARÍŽ - Muža podozrivého z účasti na vražde saudskoarabského novinára Džamála Chášukdžího z roku 2018 zatkli v utorok na letisku Charlesa de Gaulla neďaleko Paríža. Informovala o tom rozhlasová stanica RTL, ktorá sa odvolala na nemenované policajné zdroje. Správu priniesla agentúra AFP.

Podozrivý Chálid al-Utajbí bol údajne členom saudskoarabského zásahového komanda, ktoré brutálne zavraždilo novinára. Podľa RTL policajti muža zatkli v utorok ráno o 9.30 h na letisku, odkiaľ plánoval letieť do Rijádu. Podľa agentúry Reuters bol 33-ročný al-Utajbí na zozname osôb hľadaných Interpolom. Cestoval údajne pod originálnym pasom vystaveným na svoje meno.

Telo novinára sa nikdy nenašlo 

Džamál Chášukdží bol známym a otvoreným kritikom saudskoarabského vedenia a pravidelne písal pre denník The Washington Post. Zavraždil ho 2. októbra 2018 na saudskoarabskom konzuláte v Istanbule tím agentov vyslaných zo Saudskej Arábie. Telo novinára sa nikdy nenašlo. Saudská Arábia najprv odmietala, že by išlo o atentát, do ktorého by bola zapletená, neskôr tvrdila, že vraždu vykonali saudskoarabskí agenti, ktorí konali na vlastnú päsť.

Viac o téme: KomandoVraždaZatknutieČlenFrancúzskoDžamál Chášukdží
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu