Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Výbuch v dome na juhu Francúzska si vyžiadal druhú obeť

Výbuch si vyžiadal druhú obeť
Výbuch si vyžiadal druhú obeť (Zdroj: repro foto Youtube)

NICE - Spod sutín bytového domu, ktorý sa v utorok po výbuchu zrútil v juhofrancúzskom meste Sanary-sur-Mer, záchranári v noci na stredu vyslobodili telo druhej obete – ženy vo veku okolo 80 rokov. Hasičský zbor departementu Var okrem toho informoval, že nezvestný je ešte syn spomínanej dôchodkyne.

Výbuch nastal v utorok okolo 03.50 h SEČ a podľa polície ho bolo počuť v okruhu ôsmich kilometrov. Podľa predbežných zistení hasičov výbuch a následné zrútenie trojposchodového bytového domu mohol spôsobiť únik plynu.

Spod ruín záchranári v utorok vytiahli mladú ženu s jej malým dieťaťom. Obaja utrpeli zranenia súvisiace s výbuchom. Podľa francúzskych médií ide o manželku a syna asi 30-ročného muža, ktorého mŕtve telo vyslobodili spod trosiek budovy ešte v utorok.

Prerušili dodávku zemného plynu

Podľa jedného z hovorcov hasičského zboru departementu Var do nemocnice krátko po začiatku zásahu previezli aj ďalších troch ľudí, ktorí utrpeli ľahké zranenia.

Dodávka zemného plynu do okolitých domov bola prerušená a ich obyvateľom bolo dočasne poskytnuté náhradné ubytovanie. Bytový dom, kde sa odohral výbuch, sa nachádza v prístave Sanary-sur-Mer, meste s približne 15.000 obyvateľmi, ktoré leží v departemente Var v regióne Provence-Alpes-Côte d'Azur.

Viac o téme: DomVýbuchFrancúzsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu