Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Babiš ako cestný pirát? Pre toto VIDEO sa na neho spustila kritika, naši politici sa kedysi tiež nevyznamenali

Babiš mal vo videu na aute jazdiť nepozorne. Zobraziť galériu (3)
Babiš mal vo videu na aute jazdiť nepozorne. (Zdroj: SITA/AP Photo/Petr David Josek, gettyimages.com)

PRAHA - Dosluhujúcemu českému premiérovi Andrejovi Babišovi sa krátko pred opustením úradu prihodila nemilá vec. Z nedávnej minulosti ho totiž "dobehlo" jeho z videí, na ktorom jazdí po novootvorenom úseku tamojšej diaľnice D1. Pre toto video ho už dokonca vyšetruje aj polícia, na čo sa sám posťažoval!

archívne video

Od zajtra sa otvárajú hranice medzi Českom a Slovenskom, oznámili Matovič s Babišom (Zdroj: TASR/Michal Svítok)

Radšej bez komentára, uzavrel Babiš

Babiš totiž začiatkom októbra fanúšikom prezdieľal video, na ktorom práve šoféruje po novootvorenom úseku D1 v Česku. "Tak pre toto video, kde jazdím s obidvoma rukami na volante na mňa niekto podal trestné oznámenie. Radšej bez komentára," sťažuje sa Babiš, ktorý zazdieľal to isté video spred mesiaca, zrejme aby dokázal svoju nevinu.

Babiš ako cestný pirát?
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Andrej Babiš)

O incidente informuje portál TN.cz. Podľa vyšetrovateľov sa totiž český premiér nevenoval úplne riadeniu. Zároveň na tomto videu komunikuje s fanúšikmi a pri popise opráv sa opakovane pozeral do dokumentov. Babiš ale trvá na tom, že šoféroval opatrne.

Babiš sa pri šoférovaní vraj pozeral vpred, no pripustil, že sa až trikrát na krátky čas pozrel do papierov. "Samozrejme som sa venoval riadeniu. Uvidíme, ako to dopadne,“ podotkol Babiš.

Video za volantom bolo aj u nás

O videách za volantom by u našich politických predstaviteľov mohol rozprávať aj minister hospodárstva Richard Sulík (SaS), ktorý sa ešte minulý rok pri prvotných opatreniach nechal "zvečniť" pred volantom, kde síce nekomunikoval s ľuďmi, no tachometer ukazoval rýchlosť 150 km/h, pričom na diaľnici bola povolená rýchlosť najviac 130.


Exministra vnútra Kaliňáka chytili policajti: Vraj si nevšimol, že už je v tuneli


Kaliňák si prešiel niečím podobným a dostal aj pokutu!

Prekročením rýchlosti si prešiel už aj exminister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD), ktorý sa prehrešku dopustil v roku 2019. So svojím autom Audi A6 sa v júli ponáhľal z nedele na pondelok tak, že prekročil maximálnu povolenú rýchlosť v tuneli Sitina o 43 km/h. Následne "padol do rúk" svojich bývalých podriadených. Namiesto povolenej rýchlosti 80 km/h išiel 123 km/h. 

Robert Kaliňák
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

"Išiel som po diaľnici a neuvedomil som si, že už som v tuneli a treba začať brzdiť. Keď som začal, bolo už neskoro," priznal Kaliňák s tým, že sa mu to nestáva často. Uznal, že to bola jeho chyba a ospravedlnil sa. "Policajti boli slušní a na mieste som zaplatil pokutu, lebo za chyby sa platí. Mrzí ma to," dodal Kaliňák.

Viac o téme: VideoRýchlosťPolícia Pokuta Andrej Babiš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu