Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Exministra vnútra Kaliňáka chytili policajti: Vraj si nevšimol, že už je v tuneli

Robert Kaliňák Zobraziť galériu (2)
Robert Kaliňák (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Exminister vnútra Robert Kaliňák si to u policajtov zlízol. Musel platiť pokutu. Rýchlosť v tuneli Sitina totiž prekročil o viac ako 40 km/h. Podľa svojich slov si nevšimol, že už je v tuneli. Policajtom sa preto ospravedlnil a pokutu zaplatil.

Bývalý poslanec a minister vnútra sa stiahol z politického života koncom minulého roka. Po vražde novinára odišiel z postu šéfa rezortu vnútra a o pár mesiacov nato sa vzdal aj poslaneckého mandátu. Naďalej však pôsobí v Smere a mal by byť súčasťou mediálneho tímu Smeru. 

Na audine vletel do tunela

Tentokrát sa jeho meno spája s nepríjemnejším incidentom. So svojím autom Audi A6 sa ponáhľal z nedele na pondelok tak, že prekročil maximálnu povolenú rýchlosť v tuneli Sitina o 43 km/h. Informoval o tom Nový čas. Padol do rúk svojich bývalých podriadených, ktorých mal ako minister vnútra na starosť. Namiesto povolenej rýchlosti 80 km/h išiel 123 km/h. 

Tunel Sitina
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: nds)

„Išiel som po diaľnici a neuvedomil som si, že už som v tuneli a treba začať brzdiť. Keď som začal, bolo už neskoro,“ priznal Kaliňák s tým, že sa mu to nestáva často. Uznal, že to bola jeho chyba a ospravedlnil sa. „Policajti boli slušní a na mieste som zaplatil pokutu, lebo za chyby sa platí. Mrzí ma to,“ dodal Kaliňák.


Kaliňák sa vracia na scénu: Dosť bolo oddychu? Prebral miesto po bývalej Ficovej hovorkyni


Zvýšený dohľad

Polícia potvrdila, že v tejto oblasti robila práve v tom čase zvýšený dohľad. Okrem Kaliňáka chytili viacero vodičov. „Jedným z týchto vozidiel bolo aj vami uvedené vozidlo, ktoré v čase, keď bola maximálna povolená rýchlosť stanovená na 80 km/h, ju prekročilo o 43 km/h. Vodičovi bola v súlade s ustanoveniami zákona o priestupkoch uložená na mieste bloková pokuta vo výške 160 €, ktorú vodič zaplatil na mieste,“ povedal hovorca bratislavských policajtov Michal Szeiff.

Detské výhovorky

Na tento priestupok reagovala aj členka strany Za ľudí Veronika Remišová, ktorá dlhodobo patrí ku kritikom Kaliňáka. „Také detské výhovorky Kaliňáka, že si nevšimol, že je v tuneli,“ uviedla na sociálnej sieti. „Ale aj pred tunelom Sitina je obmedzená rýchlosť na 90km/h, a teda aj pred tunelom exminister vnútra prekročil rýchlosť minimálne o 33km/h. Iste, stáva sa, ale bežný občan dostane väčšinou pokutu podľa oficiálneho sadzobníka pokút - t. j. 350 - 370 eur v obci alebo meste,“ dodala. 

Viac o téme: RýchlosťPolícia Robert Kaliňák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu