Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Otec uveril nebezpečnej konšpirácii: Harpúnou zabil svoje dve malé deti! Mali mať hadiu DNA

Matthew s manželkou Abby Zobraziť galériu (4)
Matthew s manželkou Abby (Zdroj: FB/Matthew Taylor Coleman)

SANTA BARBARA - Matthew Taylor Coleman (40) posadnutý konšpiráciou QAnon zastrelil harpúnou svoje dve malé deti, pretože veril, že tým „zachráni svet“. Domnieval sa, že inak by z nich vyrástli príšery. Po tom, čo ho zatkli, sa mal FBI priznať, že vedel, že to, čo robí, je nesprávne.

Hororová vražda v USA: Po výhre v lotérii! Muž zavraždil manželku (†31) aj dieťa (†1)

Jeho žena Abby (35) zavolala predminulú sobotu políciu, aby nahlásila nezvestného manžela a ich deti Kalea (2) a Roxy (10 mesiacov) potom, čo Coleman s nimi odišiel z domu v Santa Barbare a neodpovedal na telefonáty ani SMS. Bola znepokojená, ale tvrdila, že sa spolu nepohádali a nemali ani žiadne ďalšie problémy. Verila, že sa nakoniec sám vráti. To sa však nestalo.

VIDEO Otec uveril nebezpečnej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Matthew Taylor Coleman)

Nasledujúci deň polícia vystopovala Matthewa prostredníctvom aplikácie Find My Phone v nákupnom centre v Baja California v Mexiku. Pri vyšetrovaní sa neskôr zistilo, že sa v sobotu s deťmi zapísal do mexického hotela City Express, ktorý všetci traja spolu opustili v pondelok o 2.54 h. O tri hodiny sa do hotela vrátil už sám a znovu z neho odišiel približne o pol desiatej. Polícia ho zadržala pri pokuse o návrat späť do USA.

VIDEO Otec uveril nebezpečnej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Matthew Taylor Coleman)

Federálnym agentom sa priznal, že pomocou rybárskej harpúny zastrelil obe svoje deti v blízkosti kresťanského tábora Rancho del Cielo v pondelok okolo piatej hodiny ráno. Ide o sídlo "náboženskej organizácie", kam vraj podľa popisu na sociálnej sieti „misionári z celého sveta prichádzajú so zámerom založiť nebeské kráľovstvo na zemi“. Telá obetí objavil ešte v ten istý deň robotník na farme, ktorý zbadal krv a jeho pes ho doviedol na miesto činu. 

Coleman povedal FBI, že „musel“ zabiť svoje dve deti, pretože ho „osvietili“ konšpiračné teórie „QAnon a Illuminata“, ktoré tvrdia, že svet riadi skupina pedofilov uctievajúcich satana. Podľa súdnych dokumentov sa Coleman k zločinu priznal a povedal, že to urobil, pretože „dostával vízie a znamenia, že jeho manželka má hadiu DNA a preniesla ju na svoje deti“. Ak by ich nezabil, „veril, že z jeho detí vyrastú príšery“.

Konšpiračné príspevky na sociálnych sieťach

Kedy presne začal muž podliehať konšpiráciám, nie je jasné, no na sociálnej sieti zverejňoval zvláštne príspevky o novom type veľkej americkej renesancie. „V srdci každého muža a ženy je ukrytá pravda, ktorá je kľúčom k podobnosti s Bohom. To otvorí dvere neobmedzenému toku božskej sily a tvorivosti," napísal napríklad v jednom zo statusov. Na druhej strane sa pýšil aj láskyplným vzťahom so svojou manželkou, s ktorou boli zosobášení štyri roky a vyzeralo to, že svoje deti miluje nadovšetko.

VIDEO Otec uveril nebezpečnej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Abby Coleman)

Prvé pojednávanie s dvojnásobným vrahom by sa malo uskutočniť 31. augusta na súde v Los Angeles. Muž, ktorý so svoju manželkou založil školu surfovania v jeho rodnej Santa Barbare, je obvinený z dvoch vrážď amerických občanov v zahraničí. Hrozí mu až 120 rokov za mrežami. Momentálne sa nachádza vo väzení v Santa Ane. Mexické úrady našli vražednú zbraň, krvavé oblečenia aj detskú prikrývku. Pracuje sa na repatriácií tiel späť do USA.

Viac o téme: DetiVraždaKonšpiračná teóriaHarpúna
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu