Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Indiou otriasa strašný prípad: Dievča (†9) malo byť znásilnené a zavraždené štyrmi mužmi

Roztavené sviečky vedľa transparentu na mieste demonštrácie pred krematóriom. Zobraziť galériu (3)
Roztavené sviečky vedľa transparentu na mieste demonštrácie pred krematóriom. (Zdroj: SITA/AP Photo/Altaf Qadri)

NAÍ DILLÍ - V Indii sa dievča (9) údajne stalo obeťou znásilnenia a vraždy. Štyria muži sú podozriví zo zneužívania a zabitia dieťaťa. Mnohí občania požadujú po hroznom zločine tvrdšie tresty pre násilníkov.

Minulú nedeľu malo ísť zobrať dievča vodu k jednému krematóriu neďaleko jeho chatrče, povedala matka denníku Indian Express. Asi o 30 minút neskôr farár z krematória zavolal matke a povedal, že jej dcéru zasiahol elektrický prúd, uviedla polícia.

Prípad znásilnenej a zavraždenej tínedžerky (†13) vo Viedni! Zúfalá matka sa pýta: Prečo Afganca nedeportovali?

Keď matka dorazila do krematória, ukázali jej telo dcéry. Potom údajní páchatelia - hinduistický kňaz a ďalší traja muži - telo rýchlo spopolnili. Proti vôli matky a bez informovania úradov!

Sociálna aktivistka, drží transparent s nápisom „Obeste vrahov 9-ročného dieťaťa“.
Zobraziť galériu (3)
Sociálna aktivistka, drží transparent s nápisom „Obeste vrahov 9-ročného dieťaťa“.  (Zdroj: SITA/AP Photo/Altaf Qadri)

Matka povedala, že telo svojho dieťaťa videla na podlahe krematória s modrinami po celom tele. Štyria muži jej povedali, aby nevolala políciu a vyhrážali sa jej.

Matka si je kvôli zraneniam istá, že jej dcéru znásilnili a zabili. Podľa polície sa však už nedalo zistiť, či bolo dieťa skutočne znásilnené.

Polícia údajných páchateľov zatkla. Šéf vlády Naí Dillí Arvind Kejriwal rodine sľúbil odškodné v sume asi 113 eur (10-tisíc rupií). Dieťa pochádzalo z chudobnej dalitskej rodiny. V minulosti boli títo ľudia v Indii nazývaní „nedotknuteľnými“ a dodnes sa stretávajú s diskrimináciou.

Sociálna aktivistka vyrába plagát, na ktorom požaduje spravodlivosť pre zabité dievča.
Zobraziť galériu (3)
Sociálna aktivistka vyrába plagát, na ktorom požaduje spravodlivosť pre zabité dievča.  (Zdroj: SITA/AP Photo/Altaf Qadri)

Protesty v hlavnom meste Indie

V uliciach hlavného mesta Naí Dillí protestovalo v stredu viac ako sto ľudí. Od vlády požadujú sprísnené zákony, ako aj tvrdšie a rýchlejšie tresty pre násilníkov. Vláda oznámila vyšetrovanie.

Tehotná žena (25) si prešla v Grécku peklom: Po znásilnení prosila o pomoc, prišiel ďalší horor!

Každých 15 minút jedno znásilnenie 

Podľa oficiálnych údajov je v Indii, krajine s 1,3 miliardou ľudí, každých 15 minút znásilnená žena alebo dievča. Skutočné čísla budú podľa aktivistiek za práva žien pravdepodobne výrazne vyššie.

Niektoré prípady vyvolávajú protesty a v niektorých prípadoch medzinárodné zdesenie. Napriek tomu, že zákony boli v posledných rokoch sprísnené, mnohí majú stále pocit, že sa robí príliš málo. Súdne prípady často trvajú roky.

Viac o téme: DievčaVraždaZnásilnenieVyšetrovanieIndia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu