Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Fotka manžela s novou frajerkou rozpútala peklo: Žena (28) v amoku zavraždila päť ich detí!

Christiane K. Zobraziť galériu (2)
Christiane K. (Zdroj: profimedia.sk)

BERLÍN - Súd v nemeckom meste Wuppertal vymeral vo štvrtok doživotný trest 28-ročnej žene za vraždu jej piatich detí. Prokuratúra jej konanie označila za obzvlášť "zlomyseľné", informovala agentúra AFP. Sudcovia sa opierali o trest, ktorý požadoval štátny zástupca.

VIDEO Otec uveril nebezpečnej konšpirácii: Harpúnou zabil svoje dve malé deti! Mali mať hadiu DNA

Ženu, identifikovanú ako Christiane K., uznali za vinnú z utopenia alebo udusenia jej detí vo vani v septembri 2020. Telá troch dievčat vo veku jeden, dva a tri roky a ich dvoch bratov vo veku šesť a osem rokov našli v byte v meste Solingen v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko na západe krajiny. Usmrtené deti boli vo svojich posteliach zabalené v uterákoch.

Žena sa potom na železničnej stanici v krajinskej metropole Düsseldorf sama pokúsila o samovraždu skokom pod vlak. Utrpela zranenia, nebola však v ohrození života. Jej šieste dieťa, chlapec, ktorý mal v tom čase 11 rokov, bol vtedy v škole.

Bez možnosti predčasného prepustenia

Prokuratúra tvrdila, že matka pred zabitím primiešala deťom do nápojov upokojujúce lieky. Za tento "zlomyseľný" skutok obžaloba žiadala pre ňu doživotie, keďže podľa nej Christiane K. využila nevinnosť a bezbrannosť svojich detí. Sudcovia vylúčili možné predčasné prepustenie na slobodu po 15 rokoch.

VIDEO Fotka manžela s
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Prokuratúra uviedla, že Christiane K. konala v hneve po tom, čo videla fotografiu svojho manžela – s ktorým už nežila – s novou priateľkou. Podľa prokuratúry mu napísala, že už svoje deti nikdy neuvidí.

Christiane K. vyhlásila, že je nevinná, a tvrdila, že do bytu vošiel maskovaný muž a zabil jej deti. Vyšetrovatelia však nenašli žiadne dôkazy, ktoré by jej tvrdenia podporili a sudcovia zamietli žiadosť obhajoby o oslobodenie obžalovanej.

Viac o téme: DetiVraždaSúd Christiane K.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu