Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Krvavý útok nožom v Jeruzaleme: Ide o zjavný terorizmus, vyhlásila izraelská armáda

Zranený útočník
Zranený útočník (Zdroj: SITA/AP Photo/Mahmoud Illean)

JERUZALEM - Jeden izraelský civilista a jeden vojak izraelskej armády boli zranení pri útoku nožom, ktorý sa odohral v pondelok krátko po poludní neďaleko policajného riaditeľstva v Jeruzaleme.

Ako informoval spravodajský portál The Times of Israel, izraelskí policajti útočníka postrelili. Informácie o jeho zdravotnom stave nie sú k dispozícii. Izraelská armáda označila tento čin za "zjavný teroristický útok".

Došlo k nemu vo východnom Jeruzaleme, neďaleko zastávky  električky v blízkosti celoštátneho riaditeľstva izraelskej polície. Ide o oblasť, kde sa v minulosti odohralo viacero niekoľko teroristických útokov.

Denník The Times of Israel uviedol, že v posledných týždňoch badať prudký nárast útokov na izraelské bezpečnostné sily a civilné obyvateľstvo na Západnom brehu Jordánu a v Jeruzaleme.

Táto situácia súvisí s rastúcim napätím v hlavnom meste, ako aj ozbrojeným konfliktom medzi radikálnymi skupinami v pásme Gazy a izraelskou armádou, ktorý sa minulý týždeň po 11 dňoch intenzívnych vzájomných útokoch skončil dohodou o zastavení paľby.

Viac o téme: NôžJeruzalemIzraelTerorizmus. útok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu