Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Trump reaguje na zablokované účty: Spustil novú stránku, ľudí chce informovať o pravde

Bývalý americký prezident Donald Trump
Bývalý americký prezident Donald Trump (Zdroj: SITA/AP Photo/Jacquelyn Martin, File)

WASHINGTON - Bývalý americký prezident Donald Trump v utorok spustil na svojej webovej stránke blog na zverejňovanie správ. Ľudia môžu tieto príspevky zdieľať na Facebooku a Twitteri, ktoré Trumpove používateľské účty zablokovali, informovala v stredu agentúra Reuters.

Viaceré sociálne siete Trumpove účty zablokovali po tom, ako jeho podporovatelia 6. januára vtrhli do budovy washingtonského Kapitolu. Dozorný orgán spoločnosti Facebook má v stredu rozhodnúť o tom, či zablokovanie Trumpovho účtu predĺži, pripomína Reuters.

 

 

Webová stránka nazvaná "Z pracovného stola Donalda Trumpa" (From the Desk of Donald J. Trump) obsahuje Trumpove príspevky, ktoré je možné zdieľať a označiť tlačidlom "páči sa mi". Hovorca spoločnosti Twitter povedal, že obsah z tejto webovej stránky bude povolený, ak nebude v rozpore s pravidlami Twitteru. Pokusy obísť zablokovanie Trumpovho účtu však povolené nebudú.

Twitter tvrdí, že Trumpov účet je zablokovaný natrvalo i v prípade, ak by sa opäť rozhodol kandidovať. Spoločnosť YouTube v marci uviedla, že Trumpovi návrat na svoju platformu povolí len v prípade, že prestane s podnecovaním násilia.

 

 

Facebook sa v súvislosti s príspevkami z Trumpovej novej webovej stránky zatiaľ nevyjadril. Jason Miller, hovorca Trumpovej volebnej kampane z roku 2020, na Twitteri napísal, že táto webová stránka nie je novou "platformou", ktorú prezident plánuje spustiť. Ďalšie informácie o novej platforme budú podľa Millera zverejnené "v blízkej budúcnosti".

Viac o téme: BlogDonald TrumpZ pracovného stola Donalda Trumpa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu