Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Na Twitteri úradu pre jadrové zbrane sa objavil záhadný odkaz: Špekulácie o kóde k odpáleniu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

WASHINGTON - Čo, dočerta, znamená „;l;;gmlxzssaw“? To bola otázka, ktorú položili sledujúci twitteru US Strategic Command, ktorý tento post zverejnil. Autor bol čoskoro identifikovaný: Bolo to malé dieťa.

US Strategic Command, velenie ozbrojených síl USA v oblasti jadrových zbraní, zvyčajne komunikuje na svojom twitterovom účte o prúdových lietadlách, ponorkách a balistických raketách. V nedeľu však zverejnilo čosi iné: ";l;;gmlxzssaw".

Zaspal niekto na klávesnici? Alebo bolo za tým "posolstvom" čosi viac? Na Twitteri používatelia vtipne špekulovali, že by mohlo ísť o kód na vystrelenie jadrových zbraní. Iní si zaspomínali na záhadný tweet „Covfefe“ Donalda Trumpa (74).

Situáciu využilo veľmi malé dieťa

Čoskoro sa však ukázalo, že záhadný tweet vypustilo malé dieťa. Zodpovedný manažér US Strategic Command v sociálnych sieťach nechal svoj počítač na krátky čas bez dozoru. „Jeho veľmi malé dieťa využilo situáciu, začalo sa hrať s klávesami a tweet bohužiaľ zverejnilo bez toho, aby o tom vedelo,“ vysvetľuje úrad nehodu portálu „Dailydot“.

Na Twitteri úradu pre
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter/ US Strategic Command)

Keď otec objavil príspevok svojho potomka, okamžite ho vymazal. Velenie jadrových zbraní sa za nehodu ospravedlnilo a zdôraznilo, že účet nebol napadnutý hackermi. „Absolútne nič škodlivé sa nestalo, to znamená žiadne nabúranie nášho účtu na Twitteri.“

Zamestnanec sociálnych médií sa pôvodne pokúsil o zmiernenie následkov a zverejnil ďalší status: „Ospravedlňujeme sa za akékoľvek nejasnosti. Prosím ignorujte tento príspevok.“ Ale v tom čase sa tweet už dávno rozšíril na internete.

Viac o téme: DieťaTwitter Americká armáda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu