Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ťažká rana pre Donalda Trumpa: Počas funkcie prezidenta USA prišiel o obrovský majetok

Donald Trump Zobraziť galériu (2)
Donald Trump (Zdroj: SITA/AP Photo/Julio Cortez)

NEW YORK - Majetok amerického podnikateľa Donalda Trumpa sa počas jeho pôsobenia v úrade prezidenta znížil o 700 miliónov na 2,3 miliardy dolárov (cca 1,9 miliardy eur). S odkazom na svoj rebríček miliardárov o tom informovala agentúra Bloomberg. Znamená to, že Trump je chudobnejší ako predseda českej vlády Andrej Babiš, ktorého majetok časopis Forbes vlani na jeseň vyčíslil na 74 miliárd českých korún (približne 2,8 miliardy eur).

Exprezident Trump popieral nebezpečenstvo KORONAVÍRUSU: Teraz prekvapuje touto výzvou

Na vývoj Trumpovho majetku vlani doľahla pandémia a s ňou súvisiace obmedzenia. Trump sa totiž výrazne angažuje v realitnom sektore, ktorého sa lockdowny zavedené v snahe zastaviť šírenie nového koronavírusu týkali najviac.

Trumpove firmy vlastnia napríklad kancelárie, hotely aj prázdninové rezorty, ktoré však vlani museli zostať časť roka zatvorené. Výpadok príjmov tak ovplyvnil aj ich hodnotu. Popri tom klesla takisto hodnota Trumpovej flotily lietadiel a golfových centier.

Odchádzajúci prezident Donald Trump
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Evan Vucci, File)

Úrady v Spojených štátoch teraz Trumpa vyšetrujú kvôli finančným záležitostiam a kvôli väzbám v jeho rodinných podnikoch, pripomína server BBC.

Agentúra Bloomberg analyzovala finančné záznamy a ďalšie dokumenty s dátumom od mája 2016 do januára 2021, aby mala predstavu o tom, ako si Trump viedol finančne pred nástupom do úradu a po odchode z funkcie. Trump bol zvolený za prezidenta Spojených štátov v novembri 2016, v úrade bol od januára 2017 do januára 2021. 

Viac o téme: MajetokUSADonald Trump
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu