Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Prázdninový HOROR! Dievčatko (†9) po ochutnaní zmrzliny zomrelo: Mrazivé svedectvo zdrveného otca

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

COSTA DEL SOL – Deväťročnému dievčatku sa stala osudnou zmrzlina. Po jednom oliznutí dostalo silnú alergickú reakciu na orechy, pritom tie sa v studenej pochúťke vyskytovať nemali. Otca o tom ubezpečil predavač.

Tragédia sa odohrala v španielskom meste Costa del Sol ešte vo februári 2019. Rodina britského lekára Wajida Azama Chisthiho tam bola na dovolenke. Jedného dňa sa zastavili na zmrzline.

Dievča (†9) si na rodinnom pikniku dalo chleba so šunkou, rýchla smrť! Môže sa to stať aj vám

Wajida sa predavača v miestnom stánku viackrát opýtal, či v zmrzline s polevou nie sú žiadne orechy. Jeho dcéra Habiba totiž trpela silnou alergiou na orechy. Po tom, predavač uistil lekára, že v pochúťke nie sú nijaké orechy, dcére kúpil jednu porciu.

Nasledovalo obrovské nešťastie. „Bola v pohode, ale jedno liznutie stačilo. Keď sme došli do reštaurácie, došlo jej zle,“ opísal najhoršie chvíle svojho života Chisthi. U dievčatka sa však po ochutnaní maškrty neprejavili príznaky anafylaktického šoku, a rodičia si preto mysleli, že nanajvýš môže ísť o astmu, ktorou Habiba tiež trpela.

Rodina sa v čo najkratšom čase vrátila naspäť do hotela. Habiba mala na izbe inhalátor. Len čo Chisthi odišiel na recepciu, aby privolal pomoc, jeho manželka mu po príchode z recepcie povedala, že ich dcéra skolabovala. Chisthi okamžite začal s resuscitáciou. Žiaľ, hoci doktori robili všetko,  čo bolo v ich silách, Habiba po dvoch dňoch v nemocnici zomrela.  

Po pitve sa ukázalo, že dievčatko malo silný anafylaktický šok, v dôsledku ktorého došlo k opuchu mozgu. V jeho tele sa potvrdila prítomnosť arašidov, lieskovcov, mandlí a kešu orechov.

Úmrtie dieťaťa tento týždeň riešil britský súd. Šlo o súdne vyšetrovanie, ktoré má odhaliť príčinu smrti, respektíve vylúčiť cudzie zavinenie.  

Viac o téme: ZmrzlinaSmrťAlergiaOrechyAnafylaktický šok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu