Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Rodina navštívila dovolenkový raj: Dievča (†9) zjedlo zmrzlinu, takú ranu nik nečakal!

Dovolenka Zobraziť galériu (3)
Dovolenka (Zdroj: Getty Images)

COSTA DEL SOL – Rodina z Veľkej Británie si užívala slnečné dni v Španielsku. Navštívili aj obchodné centrum, kde si deväťročné dievčatko pochutilo na zmrzline. Krátko nato sa idylická atmosféra zmenila na boj o život. Dieťa totiž dostalo silnú alergickú reakciu.

Rodina bola ubytovaná v hotelovom rezorte Club La Costa World v meste Costa del Sol na juhu Španielska. Školopovinné dievča, ktoré bolo alergické na mlieko a orechy, zrejme dostalo anafylaktický šok, čo je alergická reakcia organizmu, po tom, ako zjedlo tamojšiu zmrzlinu.

Dovolenka
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Dieťa skončilo v nemocnici v neďalekej Marbelle. „Bola sem privezená v sobotu večer s podozrením, že utrpela anafylaktický šok. Pomohli sme jej a následne sme ju poslali do nemocnice v Malaze. Dostala sa do nej okolo polnoci,“ spresnil pre miestny denník hovorca prvej menovanej nemocnice. Bohužiaľ, školáčka v kritickom stave zomrela v pondelok popoludní.


Čítajte aj: Beštiálny útok tínedžerky na matku: FOTO Zaútočila na jej tehotenské brucho, šokujúca dohra


K tragickému incidentu sa vyjadrila aj spoločnosť CLC World Resorts & Hotels, pod ktorú spomínaný hotelový rezort spadá. „Zmrzlinu zjedla v neďalekom obchodnom centre a jej organizmus na ňu zle zareagoval. Napriek tomu, že lekári, záchranári a zamestnanci CLC vyvinuli veľkú snahu, dievča nakoniec zomrelo,“ okomentovala smutnú udalosť spoločnosť.  

Posmrtná pitva bola vykonaná deň po úmrtí. Výsledky z nej však dosiaľ nie sú známe. Nateraz je teda otázne, či sa dievčatku naozaj stala osudnou studená maškrta.      

Viac o téme: ŠpanielskoDovolenkaSmrťAlergia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu