Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ignorácia lockdownu: FOTO Muž odjazdil 530 km kvôli kebabu, zlatý klinec prišiel cestou domov!

Muž za volantom nemal ani vodičský preukaz ani poistenie. Zobraziť galériu (3)
Muž za volantom nemal ani vodičský preukaz ani poistenie. (Zdroj: profimedia.sk)

SOMERSET - Zákaz vychádzania platí v súčasnosti v mnohých európskych krajinách, no zdá sa, že ľudia si vždy nájdu dôvod, prečo ho musia porušiť. Pritom v mnohých prípadoch nejde o žiadne vážne príčiny, ale zvyčajne iba o pohodlnosť či úplnú ignoráciu pravidiel. Svoje o tom vie aj britská polícia, ktorá prišla k nehode na diaľnici M5 neďaleko mesta Portishead. To, čo predviedol nemenovaný šofér, je exemplárnym príkladom nezodpovednosti.

KORONAVÍRUS Zlá situácia v Británii: Nové pravidlá, za ich porušovanie takéto obrovské pokuty

Ako uviedla polícia z Avonu a Somersetu na svojom účte na Twitteri, k havárii došlo v stredu okolo 16.00 h. miestneho času na diaľnici M5 pri meste Portishead, kúsok od Bristolu.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto  (Zdroj: SITA/AP/Peter Steffen)

Šofér bieleho BMW uviedol, že išiel z Exeteru do Coventry (cca 530 km), aby si tam kúpil kebab a cestou späť mal kolíziu. Polícia zistila, že nemá vodičský preukaz a navyše ani poistenie auta, v ktorom viezol svoju manželku a dve malé deti.

Polícia informovala, že muž dostal pokutu za porušenie nariadení o lockdowne, a tak isto za vedenie vozidla bez vodičáku a poistenia. Do havárie neboli zapojené žiadne iné vozidlá.

Podobný prípad sa odohral aj vo štvrtok minulý týždeň, kedy polícia večer v meste Devizes zastavila vodiča (34), ktorý tvrdil, že sem prešiel 160 km až z Lutonu, aby navštívil McDonald's. Pritom pobočka tohto rýchleho občerstvenia v Devizese nie je. Polícia označila jeho konanie za „zjavné porušenie“ predpisov o lockdowne a uložila mu pokutu 200 libier (cca 225 eur). Taktiež sa ukázalo, že mladík nemá poistenie vozidla.

 

Viac o téme: Pokuta KoronavírusCovid-19Lockdown
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu