Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Francúzi zatrhnú ľuďom zahraničné lyžovačky: Chcú takto zabrániť nákaze

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

PARÍŽ - Francúzsko bude vykonávať náhodné kontroly na hraniciach s cieľom znemožniť ľuďom nakaziť sa koronavírusom SARS-CoV-2 v krajinách, kde zostanú lyžiarske strediská otvorené. Informovala o tom v stredu agentúra Reuters s odvolaním sa na vyjadrenie francúzskeho premiéra Jeana Castexa.

Tieto opatrenia sa budú týkať hraníc Francúzska so Španielskom a Švajčiarskom, kde by lyžiarske strediská mali zostať počas vianočných sviatkov otvorené. Nemecko a Taliansko podporujú postup Francúzska v súvislosti so zatvorením lyžiarskych stredísk počas sviatkov; Rakúsko spolu so Španielskom a Švajčiarskom by však chceli nechať svoje strediská otvorené, píše Reuters.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Hraničné kontroly v niektorých oblastiach krajiny budú podľa Castexa posilnené a francúzske úrady budú môcť pre vracajúcich sa občanov zaviesť povinnú karanténu. Francúzsko úrady vo Švajčiarsku a Španielsku žiada, aby takisto počas vianočných prázdnin zatvorili svoje lyžiarske strediská, píše na svojej webovej stránke denník El Periódico de Catalunya.

Viac o téme: PandémiaFrancúzskoKoronavírusLyžovačky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu