Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Neuveriteľné zábery z USA! Plač v priamom prenose, Trumpov výraz prehry, internet rúca momentka

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: TASR/AP, Twitter)

WASHINGTON - Víťazom amerických prezidentských volieb sa stal demokratický kandidát Joe Biden. Správu ešte v sobotu priniesli viaceré médiá, vrátane CNN či agentúry AFP. Emotívne okamihy na seba nenechali dlho čakať. Pozrite sa s nami na niektoré z nich.

Kto je Joe Biden? Nový americký prezident je ostrý kritik Trumpa, najstaršia hlava štátu v dejinách USA

Bývalý viceprezident presiahol hranicu 270 hlasov voliteľov a tak porazil svojho republikánskeho protikantidáta a úradujúceho šéfa Bieleho domu Donalda Trumpa. Zbor voliteľov, ktorý formálne zvolí prezidenta a viceprezidentku na ďalšie funkčné obdobie, sa zíde 14. decembra.

Emócie v priamom prenose

Politický komentátor Van Jones sa po tom, ako CNN vyhlásila Bidena za víťaza volieb, rozplakal. "Byť rodičom je dnes ráno jednoduchšie, povedať svojim deťom, že na charaktere záleží," povedal v emotívnom prejave v priamom prenose. Jeho úprimné slová mnohých chytili za srdce.

Šialenstvo v uliciach

Strach z nákazy? Počas osláv išiel zjavne bokom. Posúďte sami. V uliciach sa skandovalo, ľudia otvárali šampanské, tancovali... Počty infikovaných pritom v USA stúpajú, v piatok v krajine potvrdili rekordných vyše 127-tisíc nových nakazených.

Atmosféra v New Yorku po oznámení víťaza prezidentských volieb (Zdroj: Diana Černáková)

Trumpov výraz prehry

Vyhral som tieto voľby, napísal americký prezident Donald Trump v sobotu na Twitteri. Potom si šiel zahrať golf do svojho klubu v štáte Virgínia.

VIDEO Neuveriteľné zábery z
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: reprofoto:twitter/Donald J. Trump)

Návrat do Bieleho domu, keď sa dozvedel o svojej porážke v prezidentských voľbách, musel byť pre neho náročný. Pred očami mal totiž oslavy. No nie na jeho počesť.

Biely dom neskôr novinárom oznámil, žeTrump ani poprední predstavitelia jeho tímu už v ten deň viac verejne nevystúpia. 

Photographers captured Pres. Trump as he returned to the White House from his golf resort on Saturday, met by sprawling...

Uverejnil používateľ NowThis Politics Sobota 7. novembra 2020

Jasný odkaz z Londýna

To, že si Trump "odskočil" na golf, neuniklo ani ľuďom v Londýne. Konkrétne zamestnancom múzea voskových figurín Madame Tussauds. Golfový odev obliekli aj "Trumpovmu dvojníkovi".

VIDEO Neuveriteľné zábery z
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR/AP)

Trump vo svojom golfovom klube.
Zobraziť galériu (5)
Trump vo svojom golfovom klube.  (Zdroj: TASR/AP)

Náhodný záber "rúca" internet

Totálnym hitom sa stal záber, ktorý odvysielala televízia CNN. Na Twitteri ho zdieľa veľké množstvo ľudí. Ide o úplnú momentku zo živého vysielania. Divákov totiž na obrazovkách prekvapil pohľad na nápis "F*ck Trump". Transparent s nelichotivým slovným spojením držala v rukách žena v dave.

Voľby, ktoré prepísali históriu

A na záver v serióznejšom duchu. Prezidentský kandidát demokratov Joe Biden si za svoju kandidátku na post viceprezidentky vybral Kamalu Harrisovú, senátorku za štát Kalifornia. 

Čím je tento krok výnimočný? Harrisová je prvou Afroameričankou a zároveň prvou Američankou ázijského pôvodu, ktorá sa stala viceprezidentskou kandidátkou.

Viac o téme: VoľbyVíťazstvoReakcieUSAJoe Biden
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu