Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Šokujúce zábery zo Severnej Kórey: Záhadný mrak! Čo robí Kim Čong-un v atómovej továrni?

Vodca KĽDR Kim Čong-un
Vodca KĽDR Kim Čong-un (Zdroj: SITA/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP)

SOUL - Družice vytvorili šokujúce snímky nepoužívanej jadrovej továrne v Severnej Kórei. Nad budovou sa týčili tajomné oblaky dymu. Čo sa tam stalo? Stavia Kim Čong-un jadrové zbrane?

Minulý týždeň satelity nasnímali šokujúce snímky z Yongbyon Nuclear Scientific Research Center v Severnej Kórei. Záhadné oblaky dymu sa týčili nad závodom na spracovanie uránu. Továreň bola odstavená iba pred niekoľkými mesiacmi, pretože tam povodeň spôsobila katastrofické škody. Vyskytuje sa v závode netesnosť? Vzniká tam jadrový mrak?

Záhadné oblaky

Aj keď po povodňových škodách stále pokračujú opravné práce, podľa 38North sa zvýšila všeobecná činnosť jadrového zariadenia v Nyŏngbyŏne. Budova, z ktorej vyšiel oblak dymu, sa v minulosti využívala na regeneráciu a čistenie uránu. Čo sa tam momentálne deje, je však nejasné. Podľa 38North v oblasti tohto komplexu nikdy nebolo vidieť oblaky dymu.

Stavia Kim Čong-un jadrové zbrane?

Len minulý mesiac vydala Medzinárodná agentúra pre atómovú energiu správu, ktorá vyvolala obavy, že Severná Kórea zintenzívnila svoje úsilie v oblasti jadrovej energie. Tieto predpoklady podporujú satelitné snímky z 27. októbra 2020 od spoločnosti Maxar Technologies. Na obrázkoch však vidno nielen oblaky dymu. Na východnom konci zariadenia sú stále viditeľné tri motorové vozne. Má tam Kim Čong-un postavené jadrové zbrane?

Viac o téme: MrakJadrové zbraneKim Čong-unSeverná KóreaKĽDR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu