Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

KORONAVÍRUS Británia zavádza karanténu pre cestujúcich z Rakúska a Chorvátska

Koronavírus v Británii
Koronavírus v Británii (Zdroj: SITA/AP Photo/Matt Dunham)

LONDÝN - Británia sa rozhodla opätovne zaviesť povinnú dvojtýždňovú karanténu pre cestujúcich, ktorí sa vrátia z Rakúska, Chorvátska a ostrovného štátu Trinidad a Tobago. Informovala o tom vo štvrtok agentúra AFP.

"Údaje nám ukazujú, že musíme odstrániť Chorvátsko, Rakúsko a Trinidad a Tobago zo zoznamu bezpečných krajín," uviedol britský minister dopravy Grant Shapps na Twitteri. Ako dôvod uviedol nárast počtu prípadov nákazy koronavírusom v týchto krajinách. Opatrenie vstúpi do platnosti v sobotu ráno. Tento krok znamená, že po návrate do Spojeného kráľovstva budú musieť cestujúci zo zmienených krajín ísť na 14 dní do samoizolácie.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Na zoznam bezpečných krajín sa naopak dostalo Portugalsko. Británia minulý týždeň znova zaviedla 14-dňovú karanténu pre ľudí prichádzajúcich z Francúzska, Holandska a niekoľkých ďalších krajín. Británia je európskou krajinou s najvyšším počtom úmrtí - viac ako 41.000 - na chorobu COVID-19, ktorú koronavírus spôsobuje. Zároveň je po Španielsku štátom s druhým najväčším počtom prípadov nákazy v Európe - viac ako 324.000.

Viac o téme: KaranténaBritániaRakúskoChorvátskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu