Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS Británia hlási najvyšší nárast infikovaných od mája: Pribudli tisíce prípadov

Koronavírus v Británii
Koronavírus v Británii (Zdroj: TASR/AP)

LONDÝN - Británia zaznamenala najvyšší denný prírastok prípadov nákazy koronavírusom od mája tohto roku. Za posledných 24 hodín pribudlo v tejto krajine 2988 infikovaných.

Podľa agentúry Reuters ide o najvyšší denný prírastok prípadov nákazy od 23. mája. V sobotu bolo hlásených 1813 nakazených. Tento nárast čiastočne súvisí aj s rozsiahlejším testovaním, vďaka ktorému sa darí identifikovať aj ľudí s miernymi príznakmi alebo úplne bez symptómov.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Britský minister zdravotníctva Matt Hancock však napriek tomu v nedeľu vyhlásil, že ho nárast počtu nakazených znepokojuje. Spresnil, že nové prípady pribúdajú najmä medzi mladými ľuďmi, čím však zvyšuje riziko nákazy aj pre viac ohrozené skupiny populácie, informovala stanica Sky News.  

Hancock preto vyzval všetkých Britov, aby dodržiavali fyzický odstup a ďalšie epidemiologické opatrenia a pomohli tak obmedziť šírenie vírusu. Prírastok počtu mŕtvych a hospitalizovaných však zostáva relatívne nízky. Za posledný deň hlásili v Spojenom kráľovstve len dve nové úmrtia súvisiace s koronavírusom. Británia od začiatku pandémie potvrdila už 347.152 prípadov nákazy a 41.551 úmrtí. Počet pacientov, ktorí zomreli, je v Británii najvyšší spomedzi európskych krajín.

Viac o téme: BritániaKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu