Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Mrazivé stretnutie na súde po tom, ako Lenka vyskočila s Martinkom (†22 mes.) z okna: Zdrvujúci odkaz otca

Matěj P. prišiel o malého syna Zobraziť galériu (4)
Matěj P. prišiel o malého syna (Zdroj: FB/Pro M světem)

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Koncom roka 2018 prišiel Matěj o milovaného synčeka Martinka, ktorý mal dvadsaťdva mesiacov. Jeho partnerka Lenka mala aj s dieťaťom vyskočiť z okna panelového domu v Českých Budějoviciach. Žena čelí obžalobe z vraždy a Matěj sa jej po dlhej dobe pozrel do očí.

Od pondelka prebieha na krajskom súde hlavné pojednávanie. Belsk.cz priniesol mrazivú spoveď Matěja, ktorý v osudný deň spal. Zobudili ho až policajti, ktorí mu prišli oznámiť zdrvujúcu správu. „Je to rok, čo sa to stalo, a ona je stále na slobode. Myslím si, že keď to bude vedieť viac ľudí, môže sa to zmeniť,“ zdôvodnil, čo ho primälo k rozhovoru pre denník.

Čítajte aj: Bezcitná matka nechala malé deti 11 dní bez jedla a vody: VIDEO totálneho pekla, smrť chlapčeka (†1)

Syna mu už nič nevráti. Jediné, po čom túži, je poznať odpoveď, prečo mu jeho partnerka vzala dieťa. Nikdy mu to totiž nepovedala. „Po roku a siedmich mesiacoch sa konečne začína súd, ktorý snáď vyrieši vraždu môjho syna Martinka. Po prvýkrát prekročím prah súdu, aby som sa vrahyni Lenke postavil tvárou v tvár a pozrel sa jej do očí.“

Matěj P. prišiel o
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Pro M světem)

S Lenkou sa stretol v utorok. Podľa obžaloby sa k činu odhodlala po tom, ako sa pohádala s otcom dieťaťa. Žena na súde opísala komplikovaný a neuspokojivý vzťah s partnerom.

Na udalosti osudnej noci si vraj nepamätá. Bola za synom, ktorý žil u otca, na návšteve a zaspala v izbe. „Prebrala som sa a nevedela som, čo sa deje,“ povedala. „Neverím, že som to urobila,“ dodala Lenka, absolventka dvoch vysokých škôl, ktorá bola vyšetrovaná na slobode a teraz si dorába doktorát.

Matěj P. prišiel o
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Pro M světem)

Matěj v slzách vypovedal, ako sa o chlapca staral, pretože jeho matka oňho veľmi nejavila záujem a dochádzala za ním len občas.

Žene hrozí až 18-ročný trest za mrežami. Súd plánuje vyniesť rozsudok v závere týždňa.

Matěj P. prišiel o
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Pro M světem)

Obrovská tragédia

Sídliskom v Českých Budějoviciach burácali 6. novembra roku 2018 sirény záchranných zložiek. Záchranári sa ponáhľali k paneláku, pred ktorým ležala žena a dieťa. Martinko mal 22-mesiacov a zomrel na mieste. Jeho matka Lenka (27) skončila s ťažkými zraneniami v nemocnici.

Vyskočila matka s dieťaťom v náručí z okna úmyselne, alebo šlo o nešťastnú náhodu? Túto otázku riešili kriminalisti, ktorí po ôsmich mesiacoch Lenku obžalovali z vraždy.

„Po zhromaždení všetkých potrebných posudkov a po vyhodnotení stôp pristúpili kriminalisti k obvineniu ženy. Aj napriek týmto skutočnostiam ide o obrovskú ľudskú tragédiu a polícia nebude k prípadu zverejňovať podrobnosti,“ uviedol vlani pre denník policajný hovorca Jiří Matzner.

Viac o téme: ČeskoSúdMatkaDieťaVraždaSmrť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu