Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Môže pomôcť marihuana v boji proti KORONAVÍRUSU? Vedci prišli so zaujímavým zistením

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: profimedia.sk)

KANADA - Môže pomôcť marihuana v liečbe koronavírusu? Takouto otázkou sa zaoberali kanadskí vedci, ktorí prišli k zaujímavým záverom. Štúdie však ešte neboli potvrdené, preto sú výskumy len v teoretickej rovine.

Je všeobecne známe, že fajčiari, či už klasických cigariet alebo marihuany, majú slabšie pľúca ako ľudia, ktorí sa tomuto zlozvyku vyhýbajú. Preto nie je nič prekvapujúce, že koronavírus, ktorý napáda najmä pľúca, je pre týchto ľudí nebezpečnejší. 

Experti varujú pred skrytou hrozbou pandémie: TOTO svet rozhodne nemôže zanedbať!

Avšak podľa poľského portálu Fakt24 ukazujú výskumy zaujímavú vec. Niektoré látky, ktoré obsahuje cannabis by podľa vedcov mohli pomôcť zabrániť šíreniu koronavírusu v tele. Výsledky výskumu prekvapili aj samotných vedcov. 

Koronavírus sa naďalej šíri
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Pavel Golovkin)

"Najskôr sme boli ohromení, no potom sme boli skutočne šťastní. Tieto zistenia a naša práca by mohla mať obrovský vplyv. Nie je totiž veľa liekov, ktoré by boli schopné znížiť infekciu o 70 až 80%," povedala jedna z vedkýň, ktorá na výskume pracovala. 

Aj napriek tomu, že tieto výsledky vyvolávajú veľké nádeje, stále ide len o prebežný výskum. Na jeho potvrdenie je potrebné ďalšie skúmanie a štúdie. 

Viac o téme: LiečbaKoronavírusMariahuana
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu