Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Trump sa skutočne vyznamenal: FOTO Návšteva továrne na rúška a žiadne na tvári nemal!

Donald Trump s ochrannými okuliarmi počas návštevy závodu Honeywell International Zobraziť galériu (3)
Donald Trump s ochrannými okuliarmi počas návštevy závodu Honeywell International (Zdroj: TASR/AP Photo/Evan Vucci)

PHOENIX - To, čo v týchto dňoch predviedol americký prezident Donald Trump skutočne nemá obdobu. V rovnaký deň, kedy pripustil, že je "možné", že pri opätovnom otvorení krajiny zomrie viac Američanov sa rozhodol navštíviť továreň na výrobu rúšok. Vybral sa tam však bez neho.

Trump navštívil fabriku v Honeywell v meste Phoenix v americkom štáte Arizona. V momente sa rozšírili aj fotografie z tejto návštevy. Pri prvom pohľade je evidentné, že zamestnanci majú pri svojej práci sami na sebe rúška, no zdá sa, že prezident a jeho kolegovia tento krok jednoducho odignorovali.

Trump sa skutočne vyznamenal:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Evan Vucci)

Len ochranné okuliare a príznačná hudba

Honeywell v posledných týždňoch vyrába doslova milióny respirátorov a masiek N95 v rámci dohody s ministerstvom obrany. Napriek tomu, že aj vo firme sú značky a znamenia s usmernením, aby si prítomní nasadili rúška, Trump sa rozhodol inak a dal si len ochranné okuliare. Tie ani zďaleka nezaručujú ochranu pred vírusom tak účinne ako nosenie rúška.

Trumpovi nevadili ani prítomní fotografi a s radosťou im zapózoval počas toho, ako si prezeral výrobky, ktoré fabrika zo svojej dielne vypúšťa do sveta. Vo výrobnej hale bolo dokonca až tak veselo, že si jeden z pracovníkov hlasno púšťal kapelu Guns N'Roses. Paradoxne išlo o skladbu "Live and let die" (Ži a nechaj zomrieť).

Rúška odporúča dokonca samotná federálna vláda

Už samotná federálna vláda odporúča Američanom nosiť masky od začiatku apríla, aby sa predišlo šíreniu vírusu, aj keď nemajú žiadne príznaky, ale prezident aj tak masku odmietol. Tento štýl komunikácie hlavy štátu s voličmi môže podľa niektorých amerických médií dokonca vyslať signál, že nebezpečenstvo pominulo, čo je riskantné. Iní to zas označili za nezodpovedné a nebezpečné.

Trump sa skutočne vyznamenal:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Evan Vucci)

Dôsledky sa veľmi rýchlo dostavili, koronavírus u jedného zo strážcov prezidenta

To, že Trumpov tím, ktorý s ním chodí na tento typ návštev fabrík sa podľa viacerých médií správal nezodpovedne, potvrdzuje aj najnovšia správa CNN. Člen amerického námorníctva, ktorý slúži ako jeden z osobných strážcov prezidenta Trumpa, má totiž pozitívny test na nový koronavírus. Je teda na mieste uvažovať, že v Bielom dome vzrástli obavy z možnej infekcie, ktorá môže hroziť prezidentovi.

„Lekárska jednotka Bieleho domu nás nedávno informovala, že člen americkej armády, ktorý pracuje v areáli bieleho domu, bol pozitívne testovaný na koronavírus,“ uviedla vo vyhlásení zástupkyňa tlačového tajomníka Bieleho domu Hogan Gidleyová. Zdroj z bieleho domu uviedol, že komorník, ktorý nebol zatiaľ identifikovaný, vykazoval v stredu ráno „príznaky“. Trump, viceprezident Mike Pence a starší pracovníci, ktorí s nimi pravidelne komunikujú, sa stále testujú na koronavírus na týždennej báze, informovali CNN dvaja známi ľudia. Biely dom naďalej používa rýchly test spoločnosti Abbott Labs, ktorý poskytuje výsledky približne do pätnástich minút.

Viac o téme: Návšteva TováreňRúškoDonald TrumpHoneywell International
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu