Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Trump kritizuje demokratov za pomalé rušenie obmedzení

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: SITA/AP Photo/Alex Brandon)

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump obvinil v pondelok demokratov z príliš pomalého rušenia obmedzení zavedených v súvislosti s koronavírusom v niektorých amerických štátoch, píše agentúra Reuters.

Republikánsky prezident sa usiluje o znovuzvolenie vo voľbách, ktoré sa budú konať nadchádzajúci november. Napriek odporúčaniam odborníkov sa Trump snaží o otvorenie americkej ekonomiky. Prezident všetky štáty vyzval na uvoľnenie zavedených opatrení. V pondelok kritizoval najmä štát Pensylvánia, na ktorého čele je demokrat Tom Wolf.

"Úžasní ľudia v Pensylvánii chcú svoju slobodu a uvedomujú si, na čo majú nárok. Demokrati sú z politických dôvodov príliš pomalí, v celých Spojených štátoch. Keby to bolo na nich, čakali by do 3. novembra (dátum prezidentských volieb)," napísal Trump na Twitteri, pričom narážal na uvoľňovanie opatrení.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku.


Trump takisto obviňuje demokratického guvernéra Kalifornie Gavina Newsoma z pokusu ukradnúť víťazstvo v doplňujúcich voľbách do Snemovne reprezentantov za okrsok severného Los Angeles republikánovi Mikeovi Garciovi. Trumpovi sa nepáči, že Newsom povolil otvorenie obmedzeného počtu volebných miestností, hoci reštaurácie, kaviarne a bary necháva uzavreté.

Voľby by sa mali konať najmä poštou, čo podľa denníka The Washington Post a viacerých odborníkov zvýhodňuje Garciu. Doplňujúce voľby sa budú konať v utorok. V novembri si obaja kandidáti - republikán Garcia a demokratka Christy Smithová - voľby zopakujú.

Viac o téme: DemokratiObmedzeniaUSADonald TrumpKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu