Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

KORONAVÍRUS Bieloruský prezident pozval odborníkov z WHO, aby zhodnotili situáciu v krajine

Alexander Lukašenko
Alexander Lukašenko (Zdroj: SITA/AP Photo/Efrem Lukatsky, File)

MINSK - Bieloruský prezident Alexander Lukašenko po kritike, že neberie epidémiu nového koronavírusu vážne, vyzval v utorok expertov Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO}, aby sami zhodnotili situáciu v jeho krajine. Informovala o tom agentúra DPA.

Podľa Lukašenka majú experti z WHO ukázať bieloruským občanom, že sú v bezpečí a že vláda pred nimi nič netají. "Nevyzerá to tu vôbec katastroficky. Počet nakazených sa síce zvyšuje, no nejedná sa o žiadnu lavínu. Vďaka Bohu," povedal Lukašenko citovaný agentúrou BelTA. Lukašenko čelí kritike doma aj v zahraničí z dôvodu nezavedenia prísnejších opatrení, ktoré by zabránili rýchlemu šíreniu vírusu.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

V Bielorusku sa napríklad stále konajú futbalové zápasy, ktoré navštevuje množstvo ľudí. Bieloruský prezident dávnejšie označil koronavírusovú pandémiu za "davovú psychózu". Lukašenko napriek tomu požadoval od vlády, aby poskytovala zdravotníkom podstatne viac ochranných prostriedkov. Ďalej uviedol, že dodržiavanie karanténnych opatrení by sa malo sledovať  podrobnejšie.

Jedným zo zavedených opatrení je zákaz opúšťať bydlisko v prípade, že sa u danej osoby prejavila nákaza novým koronavírusom. V utorok Bielorusko oficiálne evidovalo 860 prípadov nákazy novým koronavírusom a 13 úmrtí. Tieto počty v posledných dňoch rapídne stúpli.

Viac o téme: WHOAlexander LukašenkoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu