Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Dievčatko (6) prežívalo sexuálny horor: Matka ju zverovala Petrovi, detaily šokujúceho prípadu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PRAHA - Matku z Prahy, ktorá nechávala šesťročnú dcéru dlhodobo zneužívať svojím pedofilným známym, poslal súd do väzenia na štyri roky a šesť mesiacov. Zrušil tak rozhodnutie prvoinštačného súdu, ktorý žene dal trojročnú podmienku.

Obžalovanej hrozilo za obchodovanie s ľuďmi a za ohrozenie výchovy dieťaťom osem až pätnásť rokov väzenia, nakoniec vzhľadom na to, aby rodina neostala dlho bez matky, dostala len necelých päť rokov. Známy odsúdenej, Petr Dostál, si z jej dcéry urobil v roku 2016 tanečnú asistentku, ktorá ho sprevádzala na kurzoch v materských školách. Dva roky s ňou u seba doma skúšal rôzne sexuálne praktiky. Nakrútil s ňou viac ako sto pornografických videí a najmenej dvadsať súborov fotografií. Matka zverovala Dostálovi svoju dcéru niekoľkokrát týždenne aj po tom, čo sa v októbri 2016 dozvedela o jeho sexuálnej orientácii. Vedela o tom, že obaja chodia po byte nahí a objímajú sa. Napriek tomu neurobila nič, aby svoju dcéru ochránila. 

Najhorší netvor všetkých čias: Dutroux znásilňoval a vraždil deti, jeho obeťami boli aj Slovenky

Sudkyňa v predchádzajúcom konaní konštatovala, že sa matka uspokojila s Petrovým uistením, že dievčatko miluje, že je to jeho životná láska a nevadilo jej že dcéra má už ako šesťročná životného partnera a že sa s ním venuje intímnym aktivitám s výnimkou súlože. Žena neskôr vyhlásila, že Dostál, ktorý pracoval ako učiteľ, ju zmanipuloval a tvrdil, že so sexom počká, dokým dievča nedovŕši pätnásť rokov. 

Dievčatko (6) prežívalo sexuálny
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Zo správ sociálnych pracovníkov a zamestnancov školy vyplýva, že matka sa snaží situáciu napraviť a pravidelne dochádza na terapie. Dcéra si opäť buduje dôveru v mamu a jej odchod do väzenia by ju mohol značne zasiahnuť. Odborníci varujú, že by si jej odsúdenie mohla vyčítať ako svoju vinu. Matka si vraj uvedomuje svoju obrovskú chybu a do konca života si ju bude vyčítať. 

Dostál si za znásilnenie dievčaťa a za zneužívanie ďalších dievčat v pražských škôlkach odpykáva deväťročný trest. Okrem toho bude musieť podstúpiť ústavnú sexuologickú liečbu a dostal aj maximálny desaťročný zákaz práce s deťmi. Proti rozsudku podal dovolanie. Dievča má podľa súdnych znalcov narušený morálny, emočný i sexuálny vývoj. Rozvinul sa u neho syndróm týraného dieťaťa a je možné, že v budúcnosti bude trpieť ťažkou posttraumatickou poruchou. 

Viac o téme: ZnásilneniePedofilSexuálne zneužívanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu