Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Krutá odplata za pokus o ohavný čin: Žena pripravila muža o jeho pýchu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

ISLAMABAD - Mladá žena odrezala v Pakistane penis mužovi, o ktorom tvrdí, že sa ju pokúsil znásilniť. O prípade informovala agentúra DPA odvolávajúca sa na utorňajšie vyhlásenie pakistanskej polície.

Žena sa podľa polície bránila nožom voči napadnutiu muža, ktorý sa - v čase keď bola sama doma - vlámal do jej domu v provincii Pandžáb v strednej časti Pakistanu a pokúsil sa zmocniť sa jej. Pred násilníkom 25-ročná žena najskôr utiekla do kuchyne. Tam schmatla nôž a mužovi ním odrezala penis, keď sa ju opäť pokúsil napadnúť, uviedol príslušník polície.

Muža (28) previezli do nemocnice v meste Faisalábád. Polícia ho plánuje vypočuť, keď sa jeho zdravotný stav zlepší. V Pakistane každoročne znásilnia stovky žien. Páchatelia týchto činov sú však len zriedka potrestaní, a to pre v tomto smere slabé zákony i zložitý proces trestného stíhania, uviedol podľa DPA Výbor pre ľudské práva v Pakistane (HRCP).

Obete sú pritom často aj obviňované z toho, že si znásilnenie samy zapríčinili tým, že sa s mužmi stretávali, na čo sa v konzervatívnej moslimskej spoločnosti všeobecne pozerá s nevôľou. Mnohé zo žien preto volia radšej mlčanie a znásilnenie ani neohlásia na polícii, aby sa vyhli verejnej potupe, vysvetľuje ľudskoprávna organizácia Aurat Foundation.

Viac o téme: ŽenaZnásilneniePenisPakistan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu