Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Zamestnanci Thomas Cook prišli o prácu snov: Srdcervúce slová ľudí, ktorí bleskovo skončili na dlažbe

(Zdroj: Twitter/bensimmons16)

LONDÝN - Pondelkové oznámenie krachu jednej z najväčších cestovných kancelárií na svete urobilo škrt cez rozpočet nielen státisícom dovolenkárov, oddychujúcim v zahraničí, ale aj 22-tisíc zamestnancom tejto spoločnosti. Množstvo z nich sa jednoducho ráno zobudilo a dozvedelo z médií, že už viac nemusia chodiť do práce. Na sociálnych sieťach sa to hemží ich sklamanými komentármi. Zo vzniknutej situácie sú zdrvení a netušia ešte, čo si počnú. Niektorí z nich pritom svoju prácu naozaj milovali.

Krach Thomas Cook ovplyvní celý turistický ruch: Slováci, takto by ste mali postupovať

Na úpadok britskej cestovnej kancelárie Thomas Cook nedoplatili len jej klienti, ale najmä zamestnanci, ktorých strata práce poznačí ešte viac. Nachádzajú sa popritom po celom svete, či už ide o ľudí v kanceláriách, cestovných sprievodcov, palubný a pozemný personál či pilotov.

"Chcem si len zajtra robiť svoju prácu," napísala podľa portálu news.com.au na Twitter 25-ročná agentka Lilly. "Nemôžem spať, premýšľam o mojej Thomas Cook rodine," dodala. O prácu snov prišla aj letuška Sabrina, ktorej priateľ Ben Simmons jej aj ostatným zamestnancom vzdal hold na sociálnej sieti.

Ocenil to, že pracovala v nekresťanských hodinách a že v podstate z noci do rána prišla o prácu aj plat. "Moje srdce je s vami všetkými, ktorí ste zostali nezamestnaní... Veľa šťastia!" napísal Ben. Jeho príspevok dostal stovky lajkov.

Palubná sprievodkyňa Louise Rudkinová tvrdí, že spoločnosť vopred neinformovala zamestnancov o ich osude. "Nikto z nás nič nepočul o kolapse," uviedla. 

Stewardka Shannon zdieľala na Instagrame svoju fotografiu v Thomas Cook uniforme s tým, že je zdrvená z toho, že sa jej kariéra v cestovnej kancelárii skončila. Napísala, že nikdy by sa tak veľmi nechcela zobudiť a ísť do práce, ako v to pondelkové ráno. "Zistiť svoj osud v správach je také smutné," dodala.

Natalie, ktorá pracovala v cestovnej kancelárii deväť rokov, uviedla, že jej správy tiež „zlomili srdce“. Bola zničená, keď sa z médií dozvedela, že prišla o prácu. "Plačem! Absolútne srdcervúce! Milujem svoju prácu... tečú mi slzy," napísala.

Viac o téme: Cestovná kanceláriaZamestnanciLetuškaKrachThomas Cook
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu