Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Desivý incident priamo na ulici mesta Malmö: VIDEO Maskovaný muž zabil matku s dieťaťom v náručí

(Zdroj: Repro foto YouTube/SYDSVENSKAN)

MALMÖ - Neznámy maskovaný muž dnes zabil na ulici švédskeho mesta Malmö matku malého dieťaťa. Podľa svedkov ženu zasiahla strela do hlavy, zraneniam podľahla v nemocnici. Po páchateľovi aj motíve vraždy sa doteraz pátra. S odvolaním sa na políciu o tom dnes informovala agentúra DPA.

Dvaja ďalší ľudia boli podľa polície hospitalizovaní, neutrpeli však závažné zranenia. V okolí miesta činu hliadkujú desiatky policajtov. Televízia SVT zverejnila krátke video, Na ktorom je vidieť maskovanú osobú oblečenú v čiernom, ako uteká z miesta činu s pištoľou v ruke.

Obeťou je podľa médií tridsiatnička, ktorá v čase útoku držala v náručí svoje malé dieťa. Batoľa po výstrele spadlo na chodník a údajne utrpelo ľahšie zranenia hlavy. Vedľa obete stál údajne aj otec dieťaťa.

Švédske médiá špekulujú, že práve on mal byť pôvodným terčom vraždy, pretože má vo Švédsku a Dánsku kriminálnu minulosť. Podľa iných teórií bola žena zastrelená, pretože skôr svedčila na súde v známom prípade vraždy. Juhošvédskom Malmö je podľa DPA dejiskom častého násilia a streľba tú nebýva výnimkou. Väčšinou ju majú na svedomí miestni kriminálne gangy.

Viac o téme: MatkaStreľbaŠvédskoMalmö
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu