Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Dráma na letisku Shannon: Americké lietadlo na dráhe vzbĺklo, pasažierov evakuovali

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

DUBLIN – Boeing 763 sa ocitol v plameňoch. Lety na letisku Shannon v Írsku boli dočasne pozastavené po tom, čo lietadlo prepravujúce americké jednotky začalo horieť a po evakuácii pasažierov muselo byť odtiahnuté z dráhy.

Brzdy Boeingu 763 sa prehriali a vzbĺkli, čo pilotov prinútilo ihneď zrušiť odlet z letiska Shannon v Írsku. Okolo lietadla sa vznášal dym, ale všetci cestujúci boli bezpečne evakuovaní. Išlo o let prevádzkovaný spoločnosťou Omni Air, súkromnou leteckou spoločnosťou so sídlom v USA, ktorá prepravuje personal pre americkú armádu. Riadiaci letovej prevádzky zaznamenali požiar a zbadali dym vychádzajúci z podvozku lietadla pri rolovaní po dráhe. 

Dráma na letisku Shannon:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Profimedia)
Letisko uverejnilo komentár k situácii na sociálnych sieťach: „Môžeme potvrdiť, že na letisku Shannon došlo k incidentu, ktorý sa týkal lietadla Boeing 763. Záchranná služba je v pohotovosti. Všetci cestujúci a posádka vystúpili. Letisková prevádzka je dočasne pozastavená. „Momentálne pracujeme na odstránení lietadla z miesta incidentu, aby sme mohli pokračovať v bezpečných operáciách na dráhe. Môže to chvíľu trvať. “

Viac o téme: DymEvakuáciaPlameneLetShannonBrzdy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu