Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Masová streľba v El Pase: Šokujúce priznanie, VIDEO Som to ja!

Strelec zabil 22 ľudí. Zobraziť galériu (3)
Strelec zabil 22 ľudí. (Zdroj: YouTube/printscreen)

EL PASO - Strelec z El Pasa Patrick Crusius sa k činu, ktorý minulú sobotu vykonal, priznal a povedal, že cieľom jeho útoku boli Mexičania. Zabil 22 ľudí. Oznámili to dnes americkí vyšetrovatelia. Masaker v El Pase je vyšetrovaný ako možný zločin z nenávisti.

Podľa polície bol Crusius zadržaný krátko po streľbe asi kilometer od miesta činu. So zdvihnutými rukami sa vzdal policajtom na križovatke, kde zastavil jeho auto. Masaker v El Pase je vyšetrovaný ako možný zločin z nenávisti. 

Ja som strelec

​Kam mal namierené, nie je známe. „Ja som ten strelec,“ vyhlásil podľa detektíva Adriana Garciu pri zadržaní. Pri výsluchu odpovedal na otázky vyšetrovateľov a povedal im, že pri útoku mieril na Mexičanov. Z dvadsiatich dvoch jeho obetí bolo osem mexických občanov a mnohí ďalší mali hispánske mená, napísala agentúra AP. Crusius strieľal v nákupnom centre, v ktorom bolo v tom čase asi tritisíc ľudí.

Strelec z El Pasa

Dvadsaťjedenročný vrah je dávaný do súvislosti s anonymným manifestom, ktorý sa pred streľbou objavil na internete a v ktorom sa hovorí o "hispánskej invázii do Texasu" a o pláne rozdeliť Ameriku na územia podľa rás. Do El Pasa, mesta so silnou hispánskou komunitou, cestoval desať hodín z dallaského predmestia Allen, kde býval. So sebou si vzal útočnú pušku AK-47 a niekoľko zásobníkov.

Masová streľba v El
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube/printscreen)

Podľa amerických médií je Crusius nezamestnaný a nemá žiadny príjem ani majetok. Zrejme nebol súčasťou organizovanej skupiny plánujúcej ďalšie útoky. Okrem útoku z nenávisti má byť obžalovaný z vraždy, vo väzbe je bez práva prepustenia na kauciu. Hrozí mu trest smrti, ktorý budú podľa denníka The Washington Post prokurátori žiadať.

Viac o téme: StrelecZločinPriznanieEl Paso
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu