Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Z internetového vtipu je senzácia: Invázia do vojenskej základne, ľudia hľadajú mimozemšťanov

Udalosť začala ako vtip, no jej šírenie sa vymklo kontrole Zobraziť galériu (4)
Udalosť začala ako vtip, no jej šírenie sa vymklo kontrole (Zdroj: Gettyimages.com, Facebook/Storm Area 51, They can't stop all of us)

CARSON CITY - O tom, že na sociálnej sieti aj nevinné žartíky môžu prerásť do priveľkých rozmerov, sme sa už mohli presvedčiť v minulosti. Tentokrát je situácia obzvlášť zaujímavá. Udalosť, ktorá bola vytvorená v rámci vtipu sa vymkla kontrole a stala sa virálnou v priebehu niekoľkých hodín. Viac ako šestotisíc ľudí sa chce momentálne zúčastniť na invázií do vojenskej základne v Nevade, o ktorej koluje množstvo mimozemských mýtov.

Ďalší zo šialených nápadov, ktorý sa zrodil na sociálnej sieti sa tentokrát zaoberá vniknutím do vojenskej základne v Nevade pod názvom Area (oblasť) 51. Podľa viacerých mýtov, ktoré sa šíria internetov, sa práve v spomínanej základni majú zadržiavať mimozemskú techniku a aby toho nebolo málo, aj samotných mimozemšťanov. Organizátori vytvorením tejto udalosti zrejme dobre vedeli, že celá idea je postavená na základe vtipu.

Z internetového vtipu je
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Storm Area 51, They can't stop all of us)

Tisíce ľudí chce v septembri prísť

Či tento vtip všetci pochopili je nateraz otázne. Hlavným dôvodom je totiž fakt, že práve v súčasnosti už počet ľudí, ktorí sa na "invázii" chcú zúčastniť, prekročil hranicu 600-tisíc. Popis udalosti v preklade znamená "Vlámanie sa do základne Area 51, nemôžu nás všetkých zastaviť", čím mali zrejme na mysli americké armádne zložky. Celá udalosť je pritom naplánovaná na 20. septembra tohto roku a účastníci si už dokonca medzi sebou aj vymieňajú plány, ako tento nápad realizovať.

Z internetového vtipu je
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: google maps)

Základňa sa nachádza v nevadskej púšti blízko soľnej pláne Groom Lake. V popise udalosti sa navyše píše, že účastníci sa chcú presúvať "rýchlejšie ako náboje". Zároveň očakávajú, že konečne uvidia skrytých mimozemšťanov. Oblasť 51 je však v skutočnosti tretím oddelením Výskumného centra leteckých síl. Je prísne strážená a bola založená ešte v roku 1957. Okolité vysoké hory zároveň znemožňujú, aby bola oblasť sledovaná radarom. Americké letecké sily dokonca priznali existenciu základne až v roku 1994.

Pri logickom uvažovaní však možno predpokladať, že väčšina účastníkov celú záležitosť berie ako vtip a ich účasť je len prejavom humornej zložky celej veci. Nemožno však vylúčiť, že medzi by sa medzi 600-tisíc ľuďmi nenašlo zopár, ktorí by prišli.

Viac o téme: VtipArea 51
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu