Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Tehotnú ženu (27) postrelili do brucha: VIDEO Prišla o bábätko, no nočná mora nemá konca

Marshae Jonesová a Ebony Jemisonová Zobraziť galériu (2)
Marshae Jonesová a Ebony Jemisonová (Zdroj: Pleasant Grove Police Department)

MONTGOMERY - Mladá žena v americkom štáte Alabama čelí obžalobe zo zabitia potom, čo ju vlani pri hádke a následnej potýčke iná žena postrelila a ona kvôli tomu potratila. Informovali o tom niektoré svetové médiá. Polícia argumentuje tým, že nastávajúca matka spor začala a ohrozila život svojho nenarodeného dieťaťa.

Zvrat v brutálnej vražde Kristiny (†10): Nový motív? VIDEO zo zatknutia, Jakub sa priznal

Dvadsaťsedemročná Marshae Jonesová sa vlani v decembri dostala do konfliktu pred obchodom v alabamskom meste Pleasant Grove s o štyri roky mladšou Ebony Jemisonovou, údajne kvôli otcovi dieťaťa, ktoré Jonesová čakala. Bola v piatom mesiaci tehotenstva. Hádka vyeskalovala, keď Jemisonová na Jonesovú vystrelila a zasiahla ju. Tehotnú odviezli do nemocnice, kde podstúpila operáciu, plod sa však lekárom zachrániť nepodarilo. Pôvodne zo zabitia obvinili strelkyňu, no neskôr bolo obvinenie stiahnuté.

Marshae Jonesová
Zobraziť galériu (2)
Marshae Jonesová  (Zdroj: SITA/AP/Jefferson County Sheriffs Office)

"Jedinou obeťou bolo nenarodené dieťa. Bola to jeho matka, kto bitku, ktorá viedla k jeho smrti, začala a pokračoval v nej," povedal v decembri Danny Reid z polície v Pleasant Grove. Dodal, že nenarodené dieťa je odkázané na ochranu matky a Jonesová sa preto kvôli svojmu stavu nemala púšťať do zbytočných potýčok. V stredu Jonesovú zatkli pre podozrenie zo zabitia, vo štvrtok z väzenia odišla po zaplatení kaucie 50-tisíc dolárov (cca 44-tisíc eur).

Aktivisti za práva žien justičné orgány v Alabame kvôli obžalobe Jonesovej kritizujú. Nadácia Yellowhammer Fund sľúbila, že jej poskytne právnu pomoc. "Dnes je Marshae Jonesová obžalovaná zo zabitia kvôli tomu, že bola tehotná a bola postrelená počas hádky s osobou, ktorá mala zbraň," citovala BBC riaditeľku nadácie Amandu Reyesovú. "Zajtra to bude ďalšia žena černošského pôvodu napríklad kvôli tomu, že si počas tehotenstva dala drink. A potom ďalšia napríklad za to, že sa jej nedostalo dostatočnej starostlivosti v tehotenstve," uviedla Reyesová.

The New York Times k tomu napísal, že Alabama je jedným z 38 štátov, kde sú plody považované za obete násilných činov spáchaných na tehotných. Americká únia občianskych práv nedávno zažalovala Alabamu za to, že pod hrozbou trestu až 99 rokov zakázala vykonávať prakticky všetky interrupcie.

Viac o téme: DieťaStreľbaTehotnáMarshae Jonesová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu