Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO, z ktorého mrazí: Zrážka ženy s vlakom! Memento pre všetkých, ktorí hazardujú so životom

Žena zázrakom prežila. Zobraziť galériu (4)
Žena zázrakom prežila. (Zdroj: YouTube/Policie ČR)

BŘECLAV/BRATISLAVA - Česká polícia zverejnila dnes na svojej webovej stránke, rovnako ako vo svojom profile na sociálnej sieti, video, ktoré by malo byť výstrahou pre všetkých, ktorí zvyknú prechádzať cez železničné koľaje. V tomto prípade rýchlosť vlaku, ktorý sa prehnal stanicou v Šakviciach, v okrese Břeclav, podcenila 49-ročná žena, ktorá sa z následkov zranení lieči dodnes. Takýto hazard s vlastným životom je pritom úplne zbytočný. Mali by to vedieť nielen dospelí, ale aj deti, ktorým by to mali vysvetliť ich rodičia. Tých pár sekúnd ušetreného času nikdy nestojí za ľudskú tragédiu.

Obrovská tragédia v Devínskej Novej Vsi: Vlak zachytil ženu s dieťaťom, dieťa neprežilo

Nešťastie, ktoré zachytili kamery, sa odohralo ešte v stredu 6. marca tohto roka na železničnej stanici v Šakviciach. Ženu na koľajisku zachytil medzinárodný expres, ktorý šiel rýchlosťou 160 km/h. Neskôr do policajného protokolu uviedla, že sa ponáhľala na vlak cez koľaje, hoci vedela, že sa na mieste nachádza aj podchod s výťahom. Navyše jej pozornosť zamestnával telefonát. 

VIDEO, z ktorého mrazí:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube/Policie ČR)

"Trúbiaci expres si všimla príliš neskoro. Hoci rušňovodič použil rýchlobrzdu, zastavil až po bezmála šesťsto metroch. Na situáciu okamžite reagoval rušňovodič zo stojaceho osobného vlaku a ďalšie dve svedkyne. Niektorí cestujúci naopak prechádzali cez koľaje aj okolo zrazenej ženy bez povšimnutia," napísala česká polícia na svojej webovej stránke.

VIDEO, z ktorého mrazí:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube/Policie ČR)

Pred príchodom záchranárov dorazili na miesto policajti z oddelenia v Hustopečiach a poskytli zranenej, ktorá bola v silnom šoku, prvú pomoc. Išlo najmä o sterilné prekrytie rán na chrbte a tvári a tiež o jej upokojenie a fixáciu na mieste, aby sa jej zranenia do príchodu odbornej pomoci ešte nezhoršili.

VIDEO, z ktorého mrazí:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube/Policie ČR)

Aj keď prechádzanie cez koľajnice býva v niektorých úsekoch verejnosti zakázané, nie všetci toto upozornenie aj rešpektujú. Sankcia až do výšky 10-tisíc korún (cca 390 eur) je pre nich zrejme veľmi malou motiváciou a naďalej riskujú svoje životy.

"Od začiatku januára bolo pri neoprávnenom vstupe do koľajiska pristihnutých 352 osôb, 2 ľudia pod kolesami vlaku zahynuli, dvom sa podarilo zrážku s trvalými následkami prežiť. Ďalších 8 osôb našlo smrť na koľajniciach dobrovoľne," dodali českí policajti.

Video nie je vhodné pre maloletých divákov a ľudí s citlivou povahou!

Navyše, ak už aj dôjde k takému incidentu, spoliehať sa na pomoc okoloidúcich, je veľmi otázne. Možno si to všimnúť aj na uvedenom videu. Niektorí sa jednoducho tvária, akoby zranená žena bola vzduch a nevyžadovala si žiadnu pozornosť. "Svedomie by mi nedovolilo sa aspoň nezastaviť a nezistiť, čo jej je," napísala na policajnom facebooku pod videom Kristýnka. Aj ostatní užívatelia pranierujú prístup svedkov, ktorým je osud ženy úplne ľahostajný.  "Pani to nezvládla, to je pravda, ale takto tam nechať ležať človeka, je hnus," uviedla Katka.

Viac o téme: VlakŽenaZrážkaVýstrahaŠakvice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu