Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Trump prichádza s novým imigračným plánom: Žiadateľov chce posudzovať podľa ich kvalít

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: SITA/AP Photo/Alex Brandon)

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump predstavil vo štvrtok v Bielom dome nový imigračný plán, ktorý by od základu zmenil systém vydávania takzvaných zelených kariet.

Ako prezident vyhlásil, chcel by do USA "prilákať tých najšikovnejších" ľudí a preto by podľa neho mali americké úrady v oveľa vyššej miere ako doteraz posudzovať tie najrôznejšie kvality uchádzačov. Majiteľmi zelených kariet by sa podľa neho mali stávať najmä výnimoční študenti, profesionáli so skvelou profesnou dráhou a ľudia s vysokým stupňom expertízy.

Súčasný systém vydávania zelených kariet podľa Trumpa berie len veľmi malý ohľad na to, kto vlastne o ne žiada. "Diskriminujeme talent, diskriminujeme brilantnosť! Ale keď toto prijmeme, tak ich už diskriminovať nebudeme," vyhlásil Trump.

Americký prezident si nie je istý, či sa mu podarí tento plán presadiť v Kongrese. Povedal však, že ak by aj teraz neprešiel cez Snemovňu reprezentantov, ktorú ovládajú demokrati, počká si na ďalšie voľby v roku 2020, po ktorých podľa neho aj túto komoru Kongresu ovládnu republikáni, a predloží svoj návrh znova.

Viac o téme: ImigrantiDonald TrumpImigračný plán
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu