Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Bizarná dráma: Pes zaútočil na dieťa, pracovníka odchytovej služby prešlo vlastné auto

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay)

SOKOLOV – V Šabine na Sokolovsku pohrýzol staford troch členov jednej rodiny a vážne ich poranil. Pes najprv zaútočil na šesťročného chlapca, potom aj na jeho strýka a deda, ktorí napadnutému dieťaťu bežali na pomoc. Zranenie utrpel aj muž, ktorý prišiel zviera odchytiť. Prešlo ho jeho vlastné auto.

Stalo sa to v stredu večer. Pes podľa českého portálu iDnes údajne patril strýkovi dieťaťa a pohyboval sa v spoločnej záhrade rodiny. Prečo zviera útočilo, zatiaľ nie je jasné. Chlapca poznal pes odmalička. Prípad vyšetruje polícia. „Incidentom sa intenzívne zaoberáme a preverujeme ho. Kriminalisti po zistení bližších okolností začali úkony trestného konania pre podozrenie zo spáchania trestného činu ťažkého ublíženia na zdraví z nedbanlivosti,“ informoval krajský hovorca polície Jakub Kopřiva.

Chlapec utrpel podľa hovorcu krajskej záchrannej služby Radka Hesa stredne ťažké zranenie ruky. Záchranári ho previezli do sokolovskej nemocnice, odkiaľ bol neskôr odoslaný na špecializované pracovisko do Prahy.„Obidvaja muži utrpeli poranenie horných i dolných končatín, previezli sme ich do sokolovskej nemocnice,“ doplnil Hes.

Bizarná dráma: Pes zaútočil
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Psa prišla na miesto odchytiť špecializovaná firma. Stalo sa však čosi bizarné. Ešte skôr, ako sa podarilo agresívne zviera odchytiť, pracovníka odchytovej služby vážne zranilo jeho vlastné auto, ktoré sa samovoľne dalo do pohybu. Nehodou sa tiež zaoberá polícia. „Pri nehode bol zranený tridsaťsedemročný muž, ktorý bol letecky transportovaný do nemocnice. Dopravnú nehodu vyšetrujú policajti,“ doplnil Kopřiva. „Muž utrpel rozsiahle ťažké poranenia. Vrtuľník ho prepravil do plzenskej nemocnice,“ upresnil Radek Hes.

 

 

Viac o téme: AutoDieťaútok Staford
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu