Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Unesené batoľa v Marseille našli živé a zdravé, páchateľa zatkli

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MARSEILLE - Dvojročného chlapca, ktorého uniesli vo francúzskom prístavnom meste Marseille, sa podarilo nájsť. Batoľa je v bezpečí a zdravé. Únoscu zatkla polícia. Informovala o tom v pondelok agentúra AFP.

Dieťa našli v nedeľu popoludní v hotelovej izbe v meste Valence vzdialenom približne 200 kilometrov od miesta únosu a iba niekoľko hodín po tom, ako zmizlo, informoval marseillský prokurátor Xavier Tarabeux. Páchateľa, ktorý má trestný záznam, zatkli priamo v hoteli, dodal.

Bezprostredne po únose dieťaťa vydali úrady príslušné upozornenie, inšpirované systémom "Amber Alert", ktorý sa od roku 1996 používa pri únosoch detí v Spojených štátoch. "Bol to nočný strážnik v hoteli, ktorý spozoroval v televízii odvysielané upozornenie na únos a zalarmoval políciu," objasnil prokurátor Tarabeux.

Chlapca, ktorý sa volá Osnachi, ukradli matke, ktorá sa zúčastňovala na náboženskom obrade v Marseille. Dieťa je podľa Tarabeuxa "v poriadku" a podstúpi lekársku prehliadku. Systém upozornenia na únos použili vo Francúzsku od jeho zavedenia v roku 2006 spolu v 20 prípadoch. Všetky deti sa podarilo nájsť živé a dostali sa v bezpečia. Okrem dvoch prípadov bolo pátranie veľmi rýchle.

Podobné varovanie vydali francúzske úrady naposledy v januári po tom, ako v juhofrancúzskom meste Toulouse uniesol otec z nemocnice svoje vážne choré dieťa. Dieťa sa našlo zdravé do 24 hodín. V tomto prípade zatkli 33-ročného nezamestnaného otca a jeho staršieho brata.

Viac o téme: DieťaúnosPolícia FrancúzskoMarseille
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu