Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Čech (43) spôsobil v Írsku smrteľnú dopravnú nehodu: Zabil človeka, z verdiktu sudcu zamrazí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

DUBLIN - Súd v Írsku potrestal pokutou a zákazom šoférovania na sedem rokov českého vodiča, ktorý v roku 2015 spôsobil na severozápade krajiny smrteľnú dopravnú nehodu. Sudca svoj verdikt zdôvodnil okrem iného tým, že muž čin ľutuje a nehodu nespôsobil pod vplyvom alkoholu. O utorkovom rozsudku informovali miestne médiá.

Kuriózna nehoda pri Malackách: FOTO Vodič sa zadíval na policajtov, vtom prišiel náraz

Štyridsaťtriročný vodič Vlastimil Zachar, ktorý od roku 2007 žije v Írsku, spôsobil dopravnú nehodu v auguste 2015. So svojím nákladným autom narazil na ceste neďaleko obce Castlebaldwin v grófstve Sligo do vozidla zamestnancov miestnej radnice, ktorí sekali pri ceste trávu. Jeden z nich zomrel a dvaja boli vážne zranení.

Sudca vo svojom verdikte uviedol, že príčinou nehody bol mikrospánok vodiča nákladného auta. Uložil mu za to pokutu 4000 eur, ktorú má Zachar zaplatiť do dvoch rokov. Okrem toho mu sudca zakázal sedem rokov šoférovať.

Osudnou sa im stala zákruta smrti: FOTO Dojemné gestá pre Patrika (†28) a Aliho (†22)

Odsúdený vodič vyjadril pred súdom ľútosť, poškodeným a pozostalým sa ospravedlnil a požiadal ich o odpustenie. Okrem iného povedal, že žiadne slová ospravedlnenia nemôžu zmeniť to, čo sa stalo. Jeho obhajca uviedol, že muž doteraz pracoval ako vodič z povolania, ale že už ako vodič pracovať nechce ani potom, čo bude môcť opäť šoférovať.

Viac o téme: NehodaSúd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu