Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Požiar úplne pohltil bytovku v Bangladéši: Desiatky obetí, čísla narastajú

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA/AP Photo)

DHÁKA - Na najmenej 81 stúpol počet obetí požiaru, ktorý v stredu večer zachvátil niekoľko obytných domov v bangladéšskej metropole Dháka. Ďalších približne 50 ľudí utrpelo zranenia, niektorí z nich majú kritické popáleniny, informovala vo štvrtok agentúra AP.

Podľa správ miestnych požiarnikov začal horieť bytový dom v historickej časti Dháky, v ktorom sa nachádzal aj sklad chemikálií, sprejov a plastov. Oheň sa rozšíril aj na tri susedné budovy. Podľa prvých zistení začala najskôr horieť plynová fľaša. K rýchlemu rozšíreniu požiaru prispeli vysoko horľavé chemikálie skladované v objekte.

VIDEO Požiar úplne pohltil
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo)

Na hasení plameňov sa podieľalo viac ako 200 hasičov. Ani po deviatich hodinách intenzívneho úsilia sa ich však nepodarilo uhasiť, len z väčšej časti dostať pod kontrolu. 

Hlavný vstup do jedného z horiacich domov bol zamknutý, takže jeho obyvatelia sa nemohli dostať von. Situáciu zhoršovali pokračujúce výbuchy plynových fliaš. Na priľahlej ulici zhorelo viacero áut a rikší. 

 

 

Mnohé z obhorených mŕtvych tiel nebolo možné identifikovať. Do nemocníc previezli desiatky ľudí s popáleninami a ďalšími zraneniami, stav minimálne deviatich z nich je kritický. Počet mŕtvych ešte nemusí byť konečný, keďže pátranie po prípadných ďalších obetiach stále pokračuje.

VIDEO Požiar úplne pohltil
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Mahmud Hossain Opu)

Pri podobnom požiari, ktorý v roku 2010 zachvátil budovu v starej Dháke, zahynulo vyše 120 ľudí. Taktiež išlo o obytný objekt, v ktorom boli skladované i chemikálie.   

 

Viac o téme: PožiarBytovkaBangladéšDháka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu