Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Tragické nešťastie na železničnej stanici v Káhire: VIDEO Veľký požiar, najmenej 25 mŕtvych

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA/AP Photo/Nariman El-Mofty)

KÁHIRA - Veľký požiar na hlavnej vlakovej stanici v egyptskej Káhire si vyžiadal najmenej 25 mŕtvych. Ako informoval šéf Káhirskej železničnej nemocnice Mohammed Saíd, najmenej 47 ďalších osôb utrpelo zranenia. Počet obetí podľa jeho slov ešte pravdepodobne stúpne.

Po tom, ako rýchlo idúci vlak vošiel do stanice v centre egyptského hlavného mesta, narazil do bariéry a explodovala palivová nádrž. Po výbuchu a následnom požiari stúpal zo stanice hustý čierny dym.

Tragické nešťastie na železničnej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Nariman El-Mofty)

Jedna zo svedkýň nešťastia podľa agentúry Reuters povedala, že "všetci po náraze začali utekať a mnoho ľudí prišlo o život pri explózii lokomotívy". Na miesto prišiel egyptský premiér Mustafá Madbúlí. V Egypte došlo v minulých rokoch k niekoľkým tragickým železničným nehodám, pripomína DPA.

Minister dopravy rezignoval

Egyptský minister dopravy Hišám Arafát rezignoval po stredajšom požiari na káhirskej železničnej stanici, ktorý si vyžiadal najmenej 25 ľudských životov a takmer 50 zranených. Premiér Mustafá Madbúlí demisiu ministra prijal.

Jeden z predstaviteľov železníc podľa agentúry AP uviedol, že je príliš skoro vylúčiť, či náraz nebol teroristickým činom. Zatiaľ nie je ani jasné, či bol v lokomotíve rušňovodič a či niekto nenastavil na lokomotíve plnú rýchlosť a potom nevyskočil. Generálna prokuratúra nariadila rozsiahle vyšetrovanie a vyslala na stanicu tím vyšetrovateľov. Premiér Madbúlí prisľúbil pre tých, ktorí majú haváriu na svedomí, tvrdé tresty.

V Egypte došlo v minulých rokoch k niekoľkým tragickým železničným nehodám. V auguste 2017 sa dva osobné vlaky zrazili neďaleko stredomorského prístavu Alexandria, pričom zahynulo 43 ľudí. O rok skôr najmenej 51 ľudí prišlo o život, keď sa dva vlaky zrazili neďaleko Káhiry.

Viac o téme: PožiarŽelezničná stanicaKáhira
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu